ClickCease
ios15 email маркетинг промени

Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Email маркетинг промени след iOS 15

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email маркетинг промените засягат всички получаващи съобщения:
  1. Автоматично ще се зареждат всички изображения в съобщенията.
  2. Ще се скриват IP адресите и местоположението на получателите.
  3. Всички получени съобщения се отчитат като отворени.

В продължение на години доставчиците на имейл услуги вграждахме, най-просто казано, скрити изображения с размер 1×1 пиксел, които ни помагаха с проследяването на open rate-a. Това ставаше автоматично, а получателите , когато отваряха писмата генерираха импресия, която позволяваше изчисляването на open rate-a.

Сега всички отворени съобщения през устройства на iOS 15 – iPhone, iPad, Apple Watches – ще се отчитат като отворени, независимо дали са предприели това действие.
Резултатът е завишени open rate проценти.

Въздействие към днешна дата

Apple iPhone заема около 48% от пазара на смартфони в Европа. През 2022 г. повечето съобщения се отварят през телефона – до 75%. Така приблизително 36% от всички получатели на имейли в Европа (48% x 75%) биха могли да използват iOS 15.

Неизвестно колко потребители на iOS 15 са активирали защитата на поверителност в пощата. Според, описанието на Apple — „Защита на дейността на пощата. Скриване на IP адреса и частично зареждане на цялото отдалечено съдържание“ – вероятно примамва повечето потребители да я активират.

Помислете за следния сценарий.

Получателите на имейли, Европа:
iOS 15: 36%
Всички останали: 64%
Действителен open rate досега, средно: 20%

След ъпдейта:
Потребители на iOS: 100%
Всички останали: 20%
Общо, сметнато: (36% x 100%) + (64% x 20%) = 48,8%

Накратко, сега списъкът ви с абонати може да отчете ниво на отваряне от 48,8%, вместо действителните нива от около 20%.

Това изчисление обаче предполага всички потребители на мобилни устройства на Apple да са ъпдейтнали до iOS 15, всички да са избрали защита на поверителността на пощата и всички да живеят в ЕВРОПА, където iPhone има 48% пазар дял. 

Rate на отваряне: преди и след iOS 15

Email маркетинг промени

Действителният процент на отваряне се увеличава
Горният пример представя максималното въздействие. Моите клиенти — главно големи фирми — отчитат удвояване.
Честотата на кликвания при тях остава постоянна, но пък процента е намалял, поради изкуствено високия процент на отваряне.

Ето средните стойности, които виждам.
Оpen rate:
Преди iOS 15: 6% – 12%
След: 18% – 25%

Click through rate:
Преди и след: 1% – 4% (без промяна)

Open rate:
Преди: 7% – 15%
След: 1% – 5%

Стратегически последици

Тестването на имейл е компрометирано. Това включва тест на съдържание, час от деня и ден от седмицата. Въпреки това, A/B тест, да речем на различни subject текстове, трябва да идентифицира правилно победителя, като се приеме, че съотношението на получателите на iOS 15 е последователно и за двете групи. Поради тази причина ще продължим да разчитаме на A/B тестове.

Това, което не би било точно, е да се сравняват резултатите на съдържание изпратено преди и след iOS 15. Пример са празничните имейли за 2020 г. спрямо 2021 г.

Проследяването пътя на потребителите, също е компрометирано. Например, потокът вероятно е неточен.

Решението е да се използваме click rate данните за да може точно да проследим пътя на потребителите. Някои сегментират получателите на iOS 15 и ги проследяват отделно от всяка група. Това сегментиране вероятно е най-добрият вариант, ако вашият имейл доставчик може да идентифицира устройствата на получателите.

Реакция на индустрията

Потребителите обикновено държат на защитата на поверителността на пощата. Въпреки това, специалистите по имейл маркетинг разбират непредвидените последици. Преди iOS 15 всеки потребител, който не е отворил даден нито един имейл за определен период от време, следваше да бъде изваден от списъка, защото няма място там.
Сега това не е така.

Освен това преди можехме да разберем предпочитанията на получателите, за да коригираме съответно съдържанието и честотата. Това вече е минало!

Щракнете тук, ако желаете отговорим на въпрос или да получите консултация за услуга, която желаете да изпълни