ClickCease
Email маркетинг 2022

Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Email Маркетинг – 11 предимства 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn

Като търговец може да сте чули или чели за това как email маркетингът е на ръба на изчезването. Това е абсолютна глупост. Често срещано и погрешно схващане, в действителност този метод е много силен и стабилен.

В свят, който доминират социалните мрежи множество марки правят грешка, когато залагат само на платени източници на трафик.
Истината е, че ако загубите този трафик, то не ви остава нищо. Изграждането на списък с абонати е рядка възможност за инвестиция, която гарантира сигурност и постоянен контакт с клиенти, без зависимост от чужди решения и средства, без които вашата марка ще спре да съществува.

В тази статия ще разгледаме предимствата на този канал за всеки бизнес. Над 70% от потребители се доверяват на марки, които изпращат съобщения чрез имейл, а над 40% от търговците все още разчитат на него, защото знаят, че той е ефективен канал за реклама.

И така, какво е Email маркетинг?

Това е процес на комуникация, чрез съобщения до група хора, които са заявили интерес към продукт или услуга. Имейлите се използват за изграждане на връзка с потенциални клиенти, за популяризиране на продукт, за създаване на осведоменост за марката, благотворителност и т.н.

Съществуват и много различни видове

Те включват:

  1. Съобщения за въвеждане – с тях ангажирате потребителите за първи път, когато взаимодействат с вашата марка
  2. Специални оферти – изпращате информация на потребителите за всякакви специални отстъпки.
  3. Образователни имейли – информиращи или обучаващи читателите съобщения относно проблем или събитие.
  4. Имейли за повторно ангажиране – Това са имейли, които насочвате към потребители, които вече са  ангажирани с вашата марка
  5. Имейли за изоставяне на количката – Когато потребителите изоставят количката си, изпращате някакъв вид напомняне
  6. Имейли за потвърждение – Това са съобщенията, които човек получава след извършване на определено действие, като например покупка.

Съществуват определени предимства и недостатъци, но ние смятаме, че ползите са повече. Прочетете, за да научите още.

Топ 11 предимства на Email маркетинга за бизнеса

Нека разгледаме някои от предимствата на email маркетинга през 2022 г.

1. Персонализация и таргетирано съдържание

Позволява сегментиране на вашата целева аудитория въз основа на харесвания и предпочитания, за определяне персонализирано съдържание. Това кара аудиторията да се чувства ценена и важна, когато получава съдържание, което отговаря на потребностите, които има.

2. Изгражда доверие

Много хора се доверяват на съдържанието, което получават. Следователно, всичко споделено чрез имейл, изгражда достоверност и доверие в марката.

3. Популяризиране

Можете лесно да създадете брандирани съобщения. Чрез последователно изпращане на кампании, вие си гарантирате, че в определен момент потребителите ще започнат да разпознават вашата марка и да очакват следващото съобщение.

4. Повече реализации

Това е възможност да увеличите процента на реализациите. Над 65% от потребителите споделят, че са направили покупка през своите телефони или настолни компютри, тъй като са установили, че съобщението е убедително.

5. Изграждане на взаимоотношения с клиента

С времето ще можете да изградите силна връзка с клиентите си. Например, предложение за отстъпка по повод рожден ден на даден даден потребител ще окаже положително влияние, което би могло да доведе до продажба.

6. Достъпна цена

Най-доброто предимство е неговата достъпност. Няма да направи дупка в джоба ви. Идеален за малки предприятия, които нямат големи бюджети, но работи добре. Тъй като реализацията на този тип кампании за трафик не изисква бюджет, това е чудесен вариант за позициониране на малък бизнес.

7. Пренасочване на трафика към вашия уебсайт

Включвайки връзки в комуникацията, вие ще увеличите трафика към вашия уебсайт, а това следователно ще повиши реализациите.

8. Изграждане на бранд

Основна цел на много фирми е да установят авторитет в индустрията си. Искате потребителите да гледат на вашата марка като на експерти в своята област. Хората автоматично ще се регистрират, ако ви възприемат като лидер.

9. Достигате до хората през множество устройства

Голямо предимство е, че можете да достигате до хора на различни устройства – смартфони, настолни компютри и таблети. Повече от 60% от абониралите се проверяват имейлите си през телефоните си по три пъти на ден. Това е процъфтяващ пазар за всички търговци!

10. Може да използвате вградени шаблони

Освободете от времето си за други задачи, използвайте готови шаблони и автоматизирани поредици, които се предлагат от повечето инструменти. Това улеснява малкия бизнес.
Щракнете тук, ако желаете да се свържете с нас за повече информация, относно създаване на кампании чрез имейл.

11. Резултати и анализи

Най-добрата част е, че добивате много информация, може да определите резултатите в реално време. Колко хора са отворили имейла ви или колко от абонатите са извършили реализация, от кои списъци, кой източник и към какви продукти имат интерес. Използвайте интеграция с Google Analytics за да се възползвате от пълните възможности на този канал.

Огромна производителност и реализации, използвайки точни послания, които насочвате към точните хора в подходящо време. Разгледайте най-добрите инструменти налични днес, за да определите кой от тях пасва най-добре на вашите нужди.

Заключение

Със сигурност знаем, че email маркетингът не е мъртъв, напротив той е главен елемент на всяка стратегия, който гарантира диверсификация, а когато се прилага правилно – предоставя възможности, които трябва да използвате.

В случай, че желате да реализираме за вас всичко описано по-горе, желаете изпълнението на услугата или консултация по темата. Щракнете тук за да свържете с нас.