ClickCease
реклами в google за начинаещи

Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Реклами в Google за начинаещи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Състезанието за привличане на нови клиенти е сложно и все по-трудно в перспектива.
Опитните търговци, които познават всички тънкости на онлайн маркетинга са с предимствo -, много по-лесно им е да спечелят тази игра.
Можете да се включите в действието, ако може да се научите да използвате същите трикове като професионалистите. 
Един от тези трикове е да се научите как да създавате реклами в Google, да ангажирате ефективно клиентите и да ги накарате да мислят за вашия бранд.

Ето няколко съвета как можете да се възползвате от Google Ads и да го накарате да работи във ваша полза.

Платени реклами в Google

Светът на PPC е много объркващ и силно конкурентен. Това е като eBay на стероиди, там всички се борят за едно и също нещо: пазарен дял. Вашите рекламни кампании в Google ще ви позволят да се концентрирате върху идеалните си клиенти, като комбинирате географско насочване, ключови думи, основни демографски данни и поведение на аудиторията, за да продадете вашата марка, услуги и продукти.

Красотата на цялата идея е, че с PPC модела плащате само когато получите желания резултат, който е щракване върху вашата реклама. Google Ads ви позволява да „измамите“ пътя си към класиране на челно място при търсене, но без да сте неетични.

Единствената разлика между вашето класиране и тези точно под вас е, че вашето не е „органично“.

Органично срещу платено

За да стигнете до върха на органичното класиране, трябва да сте усърдни в изграждането на вашето съдържание.
Това е много работа и изисква доста време.
Органичният растеж също е силно конкурентен и изисква много познания за това как търсачката на Google работи заедно със страшните предизвикателства на SEO (оптимизацията за търсачки).

От обратната страна е далеч по-лесният подход – да заплащате за реклами в Google.
Това ви позволява да се показвате точно над първия в органичното класиране. 
Все пак ще трябва да придобиете известни познания за да сте ефективен участник, за да можете да се възползвате напълно от инвестицията си и да достигнете до точните хора по възможно най-бърз и изгоден начин.

Търгът на Google Ads

Точно както подсказва името, Google Ads  е настроен подобно на сайт за наддаване, който принуждава рекламодателите да наддават за позицията и аудиторията, до която искат да достигнат. Можете да зададете бюджет, които сте готови да платите за вашите оферти, и цената за всяко кликване, което получавате.

Ако се окаже, че сте предложили най-високата цена за тази цел и позиция, тогава вашата реклама ще се показва, когато някой извърши търсене, използвайки вашите ключови думи. Google винаги ще избира най-високата оферта и ако бюджетът ви не е толкова голям, може да се окаже предизвикателство да бъдете класирани.

Въпреки това, има допълнителен фактор, който ви дава още един: Google е свързан с качеството, дори когато става въпрос за плащане за класиране. Освен това, ако вие сте с най-висока цена, но следващата най-висока оферта е по-ниска от максималната, ще ви бъде начислена само цената, която вторият най-високо предложил е готов да плати.

Звучи объркващо и, честно казано е много по-сложно. Много неща може да се случат в процеса на наддаване, но, ясно казано,

трябва да имате най-високата оферта и най-качествената реклама, за да стигнете до позицията, която искате.

Показатели за качество

Тъй като Google не се интересува само от намирането на най-високата оферта, вие също трябва да вземете предвид качеството на информацията, която ще предоставите на потребителите, след като изберат да кликнат върху вашата реклама/връзка. Това означава, че мисълта ви трябва да бъде насочена към целевата страница.

Google иска да види информация, подходяща за вашите ключови думи, защото това прави клиентите им доволни. Освен това ще получите повече реализации, ако насочвате потребителите към страница, която предлага добро потребителско изживяване. Скоростта на сайта, неговата перфектна структура и техническо състояние са от особено значение, когато говорим за органично и платено търсене в Google.

Можете да се възползвате от всяко щракване, като предоставите безплатна регистрация за бюлетин или специална оферта, която посетителите могат да използват. Преобразуването не задължително е продажба; просто трябва да ги накара да последват вашия призив за действие.

Добра възвръщаемост на инвестициите

Вашата стратегия в Google Ads трябва да има определена цел на изплащане, в противен случай може да не си струва инвестицията.
Имайте предвид, че рекламите са скъпи в сравнение с тези в социалните мрежи и колкото по-прецизно са създадени, толкова по-малко рискувате.

Добрата новина е, че можете също да зададете дневен бюджет, който ви позволява да контролирате разходите си.
За да създадете ефективни Google Ads. reklami, ще трябва да планирате следното:

 1. Бюджет
 2. Ключови думи
 3. Проучване на вашите конкуренти
 4. Ефективна целева страница
 5. Стратегия за офериране
 6. Настройки на кампанията
 7. Рекламно съдържание
 8. Планиране на вашия бюджет

Ако установите, че не получавате желаните резултати, можете да преразгледате най-високата си оферта или да прегледате отново ключовите си думи и да потърсите опции, които са по-малко конкурентни.

Ключови думи

Една от най-добрите характеристики на Google Ads е техният безплатен плановик за ключови думи в Google. Това е лесен за използване инструмент, особено ако познавате клиентите си добре. Започнете, като използвате продуктите и услугите, които предлагате.

С първите резултати ще имате информация, която ще ви насочи към идеи за начини да преборите конкуренцията, същевременно следете колко често се търсят определени ключови думи и какъв резултат постига всяка. Целта е да оптимизирате цената, ефективността на ключовите думи и да определите, кои постигат най-добър резултат.

Състезание

Логично е да бъдете любопитни какви ключови думи използва конкуренцията, за да ги изведе на върха в класацията. Можете да използвате платформи като SEMrush, както и Spyfu.com. Те ще ви предоставят информация за ключовите думи, които искате да използвате, и колко други компании ги използват. На Spyfu ще можете да намерите следното:

 1. Колко други клиенти на Google използват тези ключови думи
 2. Идеи за ключови думи, които се представят добре във вашата ниша
 3. История на рекламодателите и мостри от техните реклами
 4. Можете също да изследвате SERPS, които хората използват в SEMrush

Целева страница

След като накарате хората да щракнат, не искате да разочаровате. Ето защо вашата целева страница трябва да си струва. Има две причини, поради които трябва да имате максимален процент на конвертиране. Първата е ясна – така ще увеличите продажбите.
Втората не е толкова очевидна – така Google ще ви харесва. Това че, конвертирате много хора, които щракват върху рекламите ви е нещо, което Google помни.

Със сигурност добрият процент на конвертиране ще помогне за повишаване на позицията ви в класирането.
Можете да използвате тези съвети, за да подобрите целевите си страници:
Простите дизайни работят най-добре. Те са по-лесни за разглеждане и се зареждат по-бързо.
Създайте завладяващо заглавие, което предизвиква реакция.
Излагайте фактите, за да бъде възможно най-прозрачно.
Използвайте параграфи за по-лесно четене.
Изберете изображение, което привлича вниманието и е релевантно към вашето послание.

Вашата кампания в Google Ads

Всяка кампания ви позволява да таргетирате въз основа на местоположение, ключови думи, които сте избрали, продукти и цели. Трябва да се възползвате от следните функции, за да бъде ефективна вашата PPC кампания:

Демографско насочване: Колкото по-ограничена е целта ви, толкова по-големи са шансовете ви за реализации. Google Ads ви позволява да насочвате към доходи, родителски статус, пол и възраст.

Обаждане чрез кликване: Настройването на обаждането с кликване отнема известно време, но ви позволява да добавяте разширения за обаждане, така че хората да могат да се ангажират с някого във вашата компания веднага.

Оптимизирано редуване на рекламите: Редуването на рекламите ви позволява да тествате различни реклами, за да намерите най-добрата за вашата аудитория и KPI. Google ще направи това автоматично вместо вас, което ви помага да създадете набор от реклами. Можете да погледнете назад и да определите кои работят най-добре и да подобрите бъдещото си представяне

Вашата реклама

Създаването на вашата реклама използва същата предпоставка като вашите целеви страници. Простото е най-доброто. Те са още по-кратки и по-сладки, защото има по-малко място за предаване на вашето съобщение.

Нещата, върху които да се съсредоточите, включват вашето уникално предложение за стойност (UVP), така че клиентите светкавично да научат вашите предимства. С други думи, какво правите по-добре от конкуренцията си? Използването на вашия бранд в рекламата също работи.

В крайна сметка това са нещата, които карат хората да посетят страницата ви на първо място. Не се опитвате да спечелите награди за творчество. Вие просто искате конверсии. Простата подканваща фраза „щракнете тук“ е последната стъпка за да накарате някой да взаимодейства с бизнеса ви.

За PPC моделите, които определят онлайн маркетинговата игра, тази статия се надявам, че ви бе от полза, направихте първа стъпка напред към развитието на вашия бизнес.

Щракнете тук за да се свържете с нас, ако желаете консултация или да създадем Google реклами за вашия бизнес.