25 Идеи за Онлайн Бизнес

Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

25 Идеи за Онлайн бизнес (Октомври 2021)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Готови ли сте да започнете онлайн бизнес? Готов е обновения ни списък с 25 идеи, които може да реализирате веднага. Категоризирахме всяка, според нейния тип, инвестиция и потенциал. Поставете начало на своята независимост – днес!

В условия на глобална пандемия и икономическа криза, най-мотивираните успяват да се възползват. Тази способност може да промени живота ви, а онлайн пространството създава изключително много възможности.

Цената за създаване на нов бизнес никога не е била толкова ниска. Особено за онлайн базирани фирми. Технологията направи стартирането на собствен бизнес лесно, достъпно и възможно. Всичко, от което се нуждаете за стартиране на бизнес онлайн, е телефон, компютър и интернет връзка.

Решението за реализация на добра бизнес идея често е едно от най-трудните препятствия.

Toва са най-добрите идеи за онлайн бизнес през 2021.

В идеалния случай (и за да успеете) вашата перфектна идея трябва да се състои от три неща:

Трябва да е нещо, което обичате да правите.

Трябва да е нещо, в което сте добри.

Тя трябва да е нещо, което е търсено (т.е. хората биха плащали).

За да ви помогнем да започнете, ние създадохме списък с бизнес идеи, базирани на онлайн и офлайн, които са лесни за стартиране и при добро търсене и могат да бъдат печеливши.

Ето 25 топ идеи за реализирането, на които може да разчитате на съдействие от наша страна.

1. ПЛАТФОРМА ЗА ПОЗДРАВИ

Създайте връзка с популярни личности, които имат интерес да създават видео клипове, съдържащи поздравителни послания по повод специални събития срещу заплащане. Тенденция, която расте в глобален мащаб и замества така традиционните поздравителни картички.

Тип бизнес: Онлайн Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Висока стойност ⬆

2. ПЛАТФОРМА ЗА АВТОРИ НА СЪДЪРЖАНИЕ

Всички знаем какво представляват Patreon и OnlyFans. За щастие те доминират в глобален мащаб, което представлява възможност да се насочите към по-конкретна ниша. Свържете се с автори, които създават стойностно съдържание на база конкретен интерес или местоположение. В добавка може да реализирате идеята, която разгледахме в точка 1.

Тип бизнес: Онлайн Инвестиция: Висока цена ⬆ Потенциал: Висока стойност ⬆

3. MARKETPLACE

Пространство срещу процент от всеки продаден артикул. Не всеки има възможност да поддържа свой онлайн магазин. eMAG, OLX, Alibaba, Amazon и още много са пример за успешна реализация на тази идея. Елементарно за всеки е да си осигури доставчици, които споделят възможностите си срещу заплащане на процент от всяка реализация или при доказана ефективност на база месечен абонамент.

Тип бизнес: Онлайн Инвестиция: Висока цена ⬆ Потенциал: Висока стойност ⬆

4. СОБСТВЕНА МЕДИЯ

Четвъртата власт е фактор контролира информацията, която определя мнението на групи от хора, които се делят на общности с конкретни интереси. Монетизацията на тези проекти се осъществява посредством отдаване на пространства за реклама, платено съдържание и осъществяване на достъп средства от организации, които търсят подкрепа за реализация на конкретни цели.

Тип бизнес: Онлайн Инвестиция: Висока цена ⬆ Потенциал: Висока стойност ⬆

5. СТАНИ ИНФЛУЕНСЪР

Всеки професионалист в дадена област или човек – хора с достатъчно въображение може да стане известен в социалните мрежи. Стартирайки BLOG, VLOG и сайт с полезно съдържание, дава възможност да създадете общност в социалните мрежи, която да подкрепи проекта ви. Изисква се постоянство и насока от компетентен ментор.

Тип бизнес: Онлайн Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Висока стойност ⬆

Изработка на уеб сайтове, онлайн магазини и платформи за реализация на бизнеса ви.

6. ОНЛАЙН БИЗНЕС СЧЕТОВОДСТВО

Точно както много други професии и счетоводството е добър онлайн бизнес. Чудесна новина за много счетоводители, които се чувстват в капан в офис обстановката и копнеят за повече лична свобода и способност да работят когато пожелаят.

С наличния лесен за използване счетоводен софтуер и инструменти за провеждане на онлайн срещи, никога не е било по-лесно.

Тип бизнес: Онлайн Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Ниска стойност ⬇

Добре за: Останете вкъщи родители ✔

7. ОНЛАЙН БИЗНЕС БРОКЕР

Бизнес брокерът е човек, който подпомага купувачите и продавачите в процеса на покупка и продажба на даден бизнес. Като такъв, той или тя трябва да познава добре търговското право и общите практики в конкретния бранш. Бизнес брокерите са възнаградени с комисионни за продажбите, които правят.

Тип бизнес: Онлайн Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Висока стойност ⬆

8. НАЕМ НА ОФИС ПРОСТРАНСТВО

Споделянето на офис пространства е процъфтяваща индустрия, която до голяма степен се ръководи от нуждите на младите предприемачи, които ще създадат следващия Google или Amazon.

Ако вече притежавате подходящ имот, тогава инвестиционните ви разходи ще бъдат незначителни. Ако обаче това не е така, ще се нуждаете от значителна инвестиция.

Тип бизнес: Офлайн Инвестиция: Висока цена ⬆ Потенциал: Висока стойност ⬆

9. ОПЕРАТОР НА ВИРТУАЛЕН КОЛ ЦЕНТЪР

За разлика от обикновените центрове за обаждания, във виртуалните телефонни центрове често работят хора от всички части на света, които вършат работата от домовете си. Можете да седите в стаята си в общежитието и човекът, с когото разговаряте, може да мисли, че говори директно с някой, който физически присъства в компанията.

Тип бизнес: Онлайн Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Ниска стойност ⬇

Подходящо за: Останете вкъщи родители Студенти в колежа ✔

10. ЕЗИКОВ ПРЕВОДАЧ

Въпреки впечатляващия напредък на машинния превод, търсенето на квалифицирани преводачи все още е много голямо и вероятно ще остане такова още доста време.

Можете да започнете да търсите работа в платформи като Fiverr или Upwork и бавно да изградите клиентела. Също така е добра идея да се свържете директно с популярните блогъри и да ги попитате дали са мислили блогът им да бъде преведен на друг език.

Тип: Онлайн Бизнес Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Ниска стойност ⬇

Подходящо за: Останете вкъщи родители Студенти в колежа ✔

11. ВНОСНИ ЕЛЕКТРОННИ ПРОДУКТИ

Ако погледнете най-продаваните артикули в Amazon или eBay, вероятно ще забележите, че много от тях са от Китай. Формулата е доста проста: закупувате първоначалния си инвентар, създавате марка и рекламирате своите продукти онлайн.

Можете дори да използвате услугите за доставка на единични бройки от Amazon или други, за да работите без физически склад.

Тип бизнес: Онлайн/Офлайн Инвестиции: Висока цена Потенциал: Висока стойност ⬆

Подходящо за: Останете вкъщи родители students Студенти в колежа ✔ Деца и тинейджъри ✔

12. ОНЛАЙН МАГАЗИН

Отварянето на онлайн магазин за електронна търговия е също толкова жизнеспособен начин да изкарва прехраната си, както преди десетилетие. Да, завършването е по-трудно, но имате достъп до широка гама от безплатни инструменти, които можете да използвате, за да настроите всичко с много малко усилия.

Тип: Онлайн Бизнес Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Висока стойност ⬆

Подходящо за: Останете вкъщи родители Студенти в колежа ✔ Деца и тинейджъри ✔

13. АФИЛЕЙТ МАРКЕТИНГ

Промотирайте продукти на други хора и печелете комисионни от техните продажби. В момента Amazon е най-популярната платформа за партньорски маркетинг, но има и много алтернативи. Афилейт маркетингът често се комбинира с блоговете за създаване на безпроблемна комбинация от съдържание и промоция.

Тип бизнес: Онлайн Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Висока стойност ⬆

Подходящо за: Останете вкъщи родители Студенти в колежа ✔ Деца и тийнейджъри ✔

14. АНАЛИЗИРАНЕ НА ДАННИ

С нарастването си все повече компании трябва да осмислят купища информация, за да коригират цялостните си бизнес стратегии. Анализаторът на данни е човек, който има техническата експертиза за това, често има опит в икономиката, математиката или финансите.

Анализаторите на данни, които работят за големи международни корпорации, могат да печелят достатъчно пари, за да поддържат екстравагантен начин на живот.

Тип: Онлайн Бизнес Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Висока стойност ⬆

Добре за: Останете вкъщи родители ✔

15. БИЗНЕС ИНКУБАТОР

Задачата на бизнес инкубатора е да помага на нови компании и стартиращи компании да планират и стартират успешно. Типичният бизнес инкубатор ще предостави на клиентите обучение за управление, офис пространство, високоскоростна интернет връзка, фитнес зала, кетъринг и други необходимости.

Не е нужно да мислите прекалено големи – малък локален инкубатор може да бъде идеалното място, откъдето да започнете.

Тип бизнес: Офлайн Инвестиция: Висока цена ⬆ Потенциал: Висока стойност ⬆

16. УСЛУГИ ЗА СИГУРНОСТ

Живеем в бурни времена, така че не е изненада, че търсенето на услуги за сигурност расте с постоянен темп.

Такива услуги за сигурност могат да се извършват или офлайн – домашна и лична сигурност – или онлайн.

Онлайн страницата може да се занимава с превенция на кражба на самоличност, защита от doxxing или обща информационна сигурност.

Тип бизнес: Офлайн Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Висока стойност ⬆

17. ДОБЪР ОНЛАЙН БИЗНЕС ЛИ Е BLOGGINGът?

Блоговете са живи и процъфтяващи през 2020 г. Все още е не е късно да започнете, но бъдете търпеливи: ще отнеме известно време, за да се наложите и да увеличите аудиторията си. В наши дни конкуренцията е ожесточена. Има над милиард уебсайтове и блогове, а над 200 милиона са активни. Доброто познаване на SEO е от съществено значение, както и създаването на отлично съдържание.

Тип бизнес: Онлайн инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Висока стойност ⬆

Топ блогърите могат да печелят високи шест цифри, въпреки че работят само 20 часа седмично.

Подходящо за: Останете вкъщи родители Студенти в колежа ✔ Деца и тинейджъри ✔

18. ОНЛАЙН БИЗНЕС С РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ СТОКИ

Ако сте хитър човек, трябва да разгледате Etsy, най-големия онлайн пазар за подобни продукти.

Ще намерите невероятна комбинация от кожени портфейли, лампи, изработени от речно дърво, уникални тениски, ръчно отпечатани, бижута, органични храни и безброй други неща. Най-големите продавачи често излизат извън платформата, създавайки свои собствени марки и отваряйки магазини по целия свят. Ние сме насреща да създадем подходящ за вас онлайн магазин. Имайте предвдич, че можете да продавате продуктите си в повече от един сайт.

Тип бизнес: Офлайн Инвестиция: Ниска цена ⬇ Потенциал: Висока стойност ⬆

Подходящо за: Останете вкъщи родители Студенти в колежа ✔ Деца и тинейджъри ✔

19. УСЛУГИ за 3D ПЕЧАТ

3D печатът превзема света с висока скорост, а вие може да бъдете част от тази революция, ако просто инвестирате в висококачествен 3D принтер и го предложите на други хора.

Те просто ще ви изпратят своите проекти, за да ги отпечатате, а след това просто ще си ги получат в брандирана от вас кутия.

Тип бизнес: Офлайн Инвестиция: Висока цена ⬆ Потенциал: Висока стойност ⬆

20. ОНЛАЙН БИЗНЕС КАТО ФИТНЕС ИНСТРУКТОР

Независимо че, хората не спазват строги диети, а посещенията във фитнес залите са преустановени (поради COVID-19), търсенето на фитнес инструктори ще бъде голямо.

Съвременните инструктори завладяха онлайн пространството, повечето записаха поредица от образователни видеоклипове онлайн, публикуваха ги и успяха.

Това не само е фантастична маркетингова стратегия, но е и жизнеспособен начин за генериране на допълнителен доход.

Тип бизнес: Офлайн / Онлайн Инвестиции: Ниска цена ⬇ Потенциал: Ниска стойност ⬇

21. ТЪРГОВИЯ СЪС CBD ПРОДУКТИ

CBD секторът е един от най-бързо развиващите се сегменти в пространството. Козметични продукти, продукти за детоксикация, продукти за лечение на различни заболявания – Health трендът е Ваш.
Канабидиолът (CBD), съединение, намиращо се в растенията коноп и канабис, става все по-популярно като хранителна добавка.
Очаква се CBD индустрията да достигне 20 милиарда долара продажби до 2024 година.
CBD са законни в голяма част от Европейските страни и САЩ.
Индустрията все още е изправена пред предизвикателства в рекламата, банкирането и застраховането.

Тип бизнес: Офлайн / Онлайн Инвестиции: Висока цена ⬆ Потенциал: Висока стойност ⬆

22. ПРОДУКТИ ЗА ГРИЖА ЗА БРАДA

Брадите все още са нещо важно и вероятно ще останат за известно време.

Можете да започнете своя собствена марка за козметични продукти с няколко евтини съставки, които можете да закупите онлайн. Когато създадете добър продукт, всичко, което трябва да направите, е да се погрижите за неговия маркетинг и масово производство.

Тип бизнес: Онлайн / Офлайн Инвестиция: Ниска цена ⬇︎ Потенциал: Ниска стойност ⬇︎

23. УСЛУГИ ЗА ДОСТАВКА И ВРЪЩАНЕ


Това е друг вид бизнес, който съчетава модерни технологии с постоянната нужда от повече време.

Обикновено започва с платформа, която автоматично свръзва клиентите с подходящи доставчици. Оттам нататък всичко е свързано с изпълнението на задания, докато ги получавате процент.
Например доставка от и до химическо чистене, от и до сервиз и т.н.

Тип: Онлайн Бизнес Инвестиция : Ниска цена ⬇︎ Потенциал: Ниска стойност ⬇︎

24. ОБРАЗОВАТЕЛЕН КОНСУЛТАНТ

Интернет ни даде достъп до богато знание, но също така малко затрудни извършването на дейности, които бяха доста лесни за изпълнение. Това се случи именно с образователната индустрия. Не само възможностите са се увеличили, но и количеството документи, които трябва да бъдат подготвени. Като консултант можете помагате на бъдещи студенти да се ориентират и да подготвят всичко без да се притесняват. Подчертайте възможността да помогнете с идеи за финансиране и обезпечаване на нужните средства за включване в елитни програми за обучение.

Тип: Онлайн Бизнес / Офлайн Инвестиция : Ниска цена ⬇︎ Потенциал: Висока стойност ⬆

25. СТАРТИРАЙТЕ ПОДКАСТ

Можете да спечелите големи пари. Просто вземете например Джо Роган, на когото са платени 100 милиона долара, за да премести подкаста си в Spotify.

И така, как да започнете?

Първата стъпка е да планирате вашите епизоди и да инвестирате софтуер и оборудване.

След това трябва да регистрирате подкаст хостинг. Подкаст хост е услуга, която съхранява вашите аудио файлове и ги разпространява до основните мрежи за подкасти като iTunes, Stitcher, TuneIn, Spotify и др. Фокусирайте върху решаване на проблеми, кратки епизоди с висока стойност, които ежедневно да бъдат от полза на хиляди хора.

Тип: Онлайн Бизнес Инвестиция : Ниска цена ⬇︎ Потенциал: Висока стойност ⬆

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Независимо какъв тип бизнес (онлайн или офлайн), искате да започнете или колко пари трябва да инвестирате, сигурни сме, че поне няколко идеи от нашия списък ще отговарят на критериите ви.

Само не забравяйте, че идеята сама по себе си не е достатъчна. Нужна е упорита работа. Трябва да проявите страст, постоянство и всеотдайност, за да преодолеете всички предизвикателства, които ще възникнат. Ако го направите, няма нищо, което да ви спре да се присъедините към редиците на успешни предприемачи и бизнесмени от цял свят.

Прочетете още: Най-търсените стоки онлайн