ClickCease

Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Instagram пусна Reels реклами

Facebook
Twitter
LinkedIn

Instagram продължава напред с разширяване на Reels Рекламите, като новият формат ще бъде достъпен във всички региони.

Според Instagram:

„След тестване в избрани държави, днес пускаме Reels реклами за целия свят. Reels форматът е най-добрият за реклама в Instagram, който позволява да достигнете до хора, които не ви следват, все по-добра възможност за марки и създатели на съдържание да трупат разпознаваемост. Рекламите ще помогнат на бизнеса да достигне до по-голяма аудитория, позволявайки на хората да получат вдъхновяващо ново съдържание. „

Искам да кажа, че „най-доброто място“ вероятно звучи малко PR преувеличено, но най-важното е, че това е възможност, чрез която можете да достигнете до аудиторията си с реклами в Instagram, което осигурява значителен потенциал, тъй като Instagram държи Reels да стават все по-важен елемент за социалната мрежа.

Както можете да видите в горния пример, рекламите ще се показват във формат на цял екран и ще се възпроизвеждат между отделните Reel-ове.

„Както при обикновените Reel-ове, тези реклами ще се завъртат и ще могат да бъдат с продължителност до 30 секундите. Хората могат да ги коментират, харесват, преглеждат, запазват и споделят.”

Reels реклами

Instagram Reels реклами

Трудно е да се каже колко ефективен ще бъде форматът, тъй като до голяма степен зависи от рекламното съдържание, което ще предложите. Например рекламите на TikTok се представят по-добре, когато изглеждат натурално (органично), така че потребителите се ангажират с тях, вместо да ги пропуснат.

Определено монетизирането на видеоклипове в кратък формат е трудно. Vine установи това по трудния начин, никоя друга платформа не е успяла ефективно да интегрира реклами във видео потоци с кратък формат, тъй като потребителите изключително лесно да пропускат промоционалните послания без да има възможност да бъдат вмъкнати в средата на потока или преди пускането.

Instagram вероятно се надява, че този формат ще даде положителни резултати.

Instagram за първи път пусна реклами на Reels в Индия, Бразилия, Германия и Австралия още през април, преди да ги разшири до марки в Канада, Франция, Великобритания и САЩ в края на миналия месец. Разширяването е част от по-широкия натиск за монетизация на Reels, с оглед изграждането на по-устойчива екосистема, която в идеалния случай ще гарантира, че създателите на Reels могат да получат заплащане за своите усилия.

Reels реклами2

Ще е нужно време за да се определи истинската стойност на новия формат

Instagram не е споделил официални данни за използването му, но шефът на компанията Адам Мосери отбеляза, че опцията се разраства „както по отношение на това колко хора споделят, така и колко хора консумират“. Забелязва се специфичен импулс в Индия, където TikTok е бил забранен миналия юни (а Reels пуснат само няколко дни по-късно).

Това е удар по TikTok след неотдавнашния доклад, който показа, че потребителите прекарват повече време в TikTok, отколкото във Facebook или Instagram, Facebook несъмнено ще остане фокусиран върху насърчаването на използването на Reels, тъй трябва да спре потребителите да мигрират към други платформи.

С този непрекъснат натиск това може да направи Reels добра опция за реклама, но самите резултати ще варират и форматът вероятно ще се развие до известна степен с течение на времето.

ИМАТЕ ВЪПРОСИ ИЛИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ, ОТНОСНО СЪЗДАВАНЕТО НА REELS РЕКЛАМИ? НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС.