ClickCease
3+ стратегии, които ще ви донесат повече продажби

Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Повече продажби 3+ стратегии

Facebook
Twitter
LinkedIn

Повече продажби е първият отговор, който получаваме, всеки път, когато попитаме клиент какво желае да постигне..
Цената не е всичко, особено за качествени и нишови продукти. За да увеличите средната стойност на поръчките, трябва да разгледате няколко фактора.
Ниски прагове за безплатна доставка могат да помогнат, целта е да продавате повече.
Промо-кодове, комплекти и абонаменти – всички те насърчават клиентите да натискат бутона за поръчка. 
Тези тактики ще ви помогнат да вземете предимство пред конкуренцията.
Обърнете внимание, подчертайте общата стойност на всеки продукт.

Това, заедно със 7-звездна услуга, може да осигури много по-добра възвръщаемост на инвестициите.

Под внимание е качеството

Проучване от 2019 г. в Тексаския университет в Арлингтън установи, че много потребители свързват по-високите цени с по-високо качество. Никой продукт не доказва това по-точно от един определен модел хладилна чанта. Охладител Rubbermaid с 102 литра струва малко под 100 долара. Конкурентният модел на Coleman е по-евтин с 75 $. Марките от по-висок клас като Icelandic и Yeti струват над 500 долара. Потребителите отделят стотици долари за преносими хладилници, защото са направени по-добри от по-евтините си колеги.

Обърнете внимание на качеството и характеристиките на продукцията чрез текст и изображения. Iceland Coolers използва куршуми, за да рекламира дългото задържане на лед на своя най-голям охладител с клапан за контрол на налягането и ос от неръждаема стомана. Чрез качествени изображения, предоставят възможност на купувачите да изучават внимателно всеки елемент.

Използвайте изображения с висока разделителна способност, за да предадете общата стойност на продукта. 

Upsell за бъдещи нужди и повече продажби

По-посредственият продукт може да отговаря на нуждите на потребителя днес, но какво ще кажете за шест месеца или година? Upselling е практиката за пренасочване на потребителя към по-висока версия на продукта. Тази стратегия прави чудеса в изграждането на лоялни отношения.

Например, бавна печка вероятно е подходяща за домакинство от двама души. Но какво ще кажете по време на празниците, когато клиентът планира да готви за големи събирания? Препоръката да закупят печка с вентилатор и осем литра обем отговаря на тези бъдещи нужди.

За повече upsell продажби наблегнете на информация за продуктите, например.. относно размерите, възможностите на продукта и подходящи възможности за преход към продукти с по-висока характеристика. 

Включете информация, която да отговори на въпроси като, защо е по-удачно да закупят по-скъпия продукт.

3+ стратегии, които ще ви донесат повече продажби

Cross-sell за аксесоари и повече печалба

Има два вида кръстосани продажби: (i) препоръчване на свързани продукти и (ii) насърчаване на добавки и екстри. Кръстосаните продажби обикновено се появяват на основната страница на продукта. Стратегическото показване на подходящи продукти след действието за добавяне към количката e начин да накарате купувачите да похарчат малко повече.

От популяризиране на бутилки за вода без BPA със спортна екипировка до предлагане на калъф с отстъпка с чифт слънчеви очила, можете да увеличите общите продажби, като същевременно гарантирате, че клиентите поръчват всичко, от което се нуждаят.

Не забравяйте да включите продукти за кръстосани продажби след завършване на поръчка (Thank You страница).

Предлагайте пакети

Пропуснете математиката и изследванията. Обединяването на продукти, които често се купуват заедно, е лесен начин да увеличите продажбите си. Понякога наричани бъндъли, друг път комплекти, трети път сетове, тези пакети могат да се състоят от основен продукт с аксесоари или група подобни артикули в различни цветове или размери.

Когато обединявате продукти/услуги, осигурете лесно средство за закупуване на продуктите и поотделно.

Включете изображения на всички продукти заедно. Обяснете и покажете всичко, не разчитайте на въображението на посетителите.

Ако се борите да се конкурирате само по цена, използвайте съветите ни за повече продажби. Истинската стойност на продукта, заедно с аксесоарите, може да оправдае по-високи ценови точки, дори ако не сте ексклузивен представител.

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ПОМОЩ ИЛИ ВЪПРОС, ОТНОСНО РАЗВИТИЕТО НА МАРКЕТИНГОВАТА СИ СТРАТЕГИЯ ИЛИ УПРАВЛЕНИЕТО НА РЕКЛАМНИ КАМПАНИИ? НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС.