ClickCease

Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Най-сложна, но най-ефективната реклама

Facebook
Twitter
LinkedIn

Google Ads може да направи компанията по-успешна, ако се използва правилно

Google Ads позволява на бизнеса да достигне до всеки, който използва търсачката за откриване на информация, продукти и онлайн услуги.
Когато се използва правилно има потенциал да ви изпрати голям брой хора, които искат точно това, което предлагате.
Ако понастоящем нямате профил за бизнеса си или не използвате пълния си потенциал в Google Ads, трябва сериозно да обмислите, дали не желаете да предприемете крачка напред в развитието си.

Какво представлява Google Ads?

Почти всеки път, когато видите реклама на компания, която се класира като първи (или втори, или трети) резултат от търсене в търсене с Google, това не е само резултат от добро SEO; компанията вероятно има добре работеща рекламна кампания.

Чрез Google Ads (по-рано известен като Google AdWords) плащате, за да се показва реклама на клиенти, които търсят подходящи термини в Google Търсене и Карти. Google Ads е ключов инструмент за дигитален маркетинг за всеки бизнес, който се стреми да получи смислено рекламно съдържание пред целевата си аудитория.

Чрез Google Ads плащате само за действителни, измерими резултати, като трафик към сайта или позвънявания по телефона. Тази структура е известна като кампания с заплащане на клик (PPC). Можете да зададете месечно ограничение за разходваните средства, което ще бъде спазвано автоматично.
Рекламните кампании могат да бъдат насочвани към глобална аудитория (цяла държава или континент) или пък локално, чрез точно посочване (напр. град, адрес или местност).

Как работи Google Ads?

След като вече знаете какво е Google Ads, може би се чудите как работи. Преди да се спуснете към разходване на средства, първо ще трябва да кажете на Google коя от тези три цели искате да постигнете:
Увеличете обажданията към вашия бизнес.
Насочете на повече посетители към вашия магазин.
Насочете хората към вашия уебсайт или целева страница на компанията.
След това ще определите дали вашето рекламно съдържание ще бъде доставено на глобална или местна аудитория. След това ще използвате изображения или три кратки изречения, за да кажете на Google какво отличава бизнеса ви и Google ще използва тези данни, за да ви помогне да създадете своето рекламно копие. Накрая ще зададете бюджета си, който Google ще използва, за да предскаже успеха на кампанията Ви в Google Ads, и Google ще пусне рекламата Ви на живо. Вашата целева аудитория ще види високия Ви рекламен ранг и ще се покаже сред първите от търсенето.

Петте вида Google Ads

Горепосочените стъпки са последователни в създаването на всяка кампания.
Има пет различни типа.

Кампания в мрежата за търсене

Чрез кампания в мрежата за търсене рекламата Ви може да се показва не само в Google Търсене и Карти, но и в стотици други партньори в Google за търсене, включително YouTube и Google Shopping. На всеки от тези сайтове, когато потребителите търсят думи, свързани с ключова дума за вашата кампания, те ще видят рекламата Ви.
Съветваме да тествате, кои разположения ви носят най-добри резултати и да изключите тези, които се представят слабо.

Кампания в дисплейната мрежа

Чрез кампания в дисплейната мрежа можете да насочвате визуални реклами към хора, които използват продукти в дисплейната мрежа на Google, включително Gmail и YouTube.

Кампания за пазаруване

Чрез кампания за пазаруване Google ще използва данните за продуктите на вашия уеб магазин, вместо ключовата дума, за да определи как и къде в Google Shopping да покаже вашата реклама.
Видео кампания. Чрез видео кампания вашата компания ще бъде повишена чрез видео реклама, показана в YouTube и някои други позиции в дисплейната мрежа.

Кампания за приложения

Чрез кампания за приложения рекламата Ви ще се показва в Google Търсене, YouTube, Google Play, AdMob, дисплейната мрежа на Google, Google Discover, партньорите на Google за търсене и много други издатели, които имат позиции за реклами на приложения. Без значение какъв тип кампания изберете, тя вероятно ще включва повече от една рекламна група. Всяка рекламна група може да представлява различен продукт, който искате да продавате на една и съща аудитория, и всяка рекламна група може да има уникален набор от ключови думи.

Каква е разликата между Google Ads и Google AdSense?

Google Ads позволява на бизнеса лесно да се рекламира в пространствата на Google. За разлика от това, Google AdSense позволява на хората, които притежават платформи – като блогове, уебсайтове и форуми – да си осигуряват приходи, чрез отдаване на такива пространства за други бизнеси. Google използва функцията си за търг на Google Ads, за да определи кои реклами се показват чрез AdSense, а потребителите на Google Ads може да се наложи да приспособят рекламите си, за да се справят по-добре в търга на Google Ads.

Колко струва Google Ads?

Основна причина да използвате Google Ads е, че имате пълен контрол върху разходите. Ако зададете бюджет, Google Ads никога няма да го надвиши и алгоритъмът ще предвиди вашите резултати въз основа на бюджета, който сте задали.

Защо трябва да използвате Google Ads?

Ето някои от предимствата на използването на Google Ads във вашата дигитална маркетингова стратегия.

Google Ads е един от най-добрите инструменти за генериране на потенциални клиенти. Ако кампаниите Ви са настроени правилно, той има потенциал да насочва изключително подходящи клиенти към Вашия уебсайт, формуляр за регистрация или друга собственост.

Google Ads ви позволява да се съсредоточите върху хората, които търсят това, което предлага вашият бизнес. Това означава, че можете непрекъснато да прецизирате търсенията си, така че само хората, които искат да закупят вашите продукти или услуги, да бъдат изпращани към вашият бизнес.

Бележка на редактора: Търсите ли подходящата услуга за онлайн маркетинг за вашия бизнес? Попълнете въпросника по-долу, за да могат нашите партньори доставчици да се свържат с вас относно вашите нужди.

2. Това е гъвкава маркетингова платформа

Всеки, който използва Google Ads редовно, ще ви каже, че това е изключително гъвкава маркетингова платформа. Подходящ е за всякакви видове и размери организации.
Можете лесно да персонализирате кампаниите, за да се съсредоточите върху конкретни типове онлайн потребители. Например можете да насочвате хората по местоположение, типа устройство, което те използват, и уебсайта, притежаван от Google, до който имат достъп (напр. Google Търсене, Google Maps, YouTube).
Можете също така да зададете свой собствен бюджет за конкретни области на кампания. Например можете да зададете дневни бюджети и лимити за сумата, която сте готови да похарчите за кликвания за конкретни ключови думи.

3. Получавате висока възвращаемост на инвестицията

За разлика от други маркетингови стратегии, Google Ads ви кара да плащате само за реклами, върху които хората кликват. След като оптимизирате кампаниите си, можете да получите висока възвращаемост на инвестицията, което може да не е възможно при други маркетингови стратегии.

Понякога отнема време и трябва да разберете кой подход е подходящ за вас и вашия бизнес. За да получите по-ясна представа за това какво ще ви даде най-добри резултати, трябва непрекъснато да тествате и проследявате кампаниите си. Google Ads е идеален за това, защото е много прозрачен и информацията, от която се нуждаете, е лесно достъпна.
Когато намерите области от кампанията си, които дават добра възвращаемост на инвестициите, трябва да съсредоточите усилията и бюджета си върху тези области. Ако една кампания или части от кампания ви струват пари, изхвърлете ги. Инвестирайте тези спестявания в успешни кампании и кампании, които ще тествате в бъдеще.

4. Виждате бързи, прозрачни резултати

Google Ads е известен с това, че предоставя бързи, ясни резултати и отчети за вашите кампании.
Лесно е да анализирате напредъка на кампаниите си, защото таблото за управление ви дава цялата информация, свързана с всяка кампания, например ефективните реклами, ключовите думи, които посетителите на уебсайта са въвели и цената на всеки клик.
Тези функции правят Google Ads изключително прозрачна и интуитивна система.

5. Използва огромни, висококачествени източници на трафик

Поради пазарното господство на Google и масивната клиентска база, търсещият гигант може да изпраща на бизнеса огромен обем трафик всеки ден, ако тези фирми имат бюджета за това.

Google се гордее с показването на подходящо съдържание и реклами и компанията продължава да развива и усъвършенства своите алгоритми на търсачката, за да произвежда най-подходящите резултати от търсенето и реклами. Това има положителен ефект за бизнесите, които рекламират чрез Google Ads, тъй като тези реклами изпращат висококачествени клиенти и посетители на уебсайта на вашия бизнес, магазина или друг актив. Хората, които Google изпраща, са по-склонни да извършат реализация от хората, идващи от други източници, да станат ваш клиенти, да се включат в списъка ви с имейли, да поискат информация или да предприемат каквото и да е действие, което искате да предприемат.

6. Научавате повече за вашия пазар

Важно е да влезете в съзнанието на вашите идеални клиенти. Разбирането на вашата аудитория прави много по-лесно да се справяте и да разберете какво искат.

Това може да е изключително трудно. Традиционните методи, като въпросници и интервюта, дават ограничени резултати.

Google Ads, от друга страна, дава информация за навиците и изискванията на клиентите, за които собствениците на бизнес от предишни поколения са могли само да мечтаят. Някои от ценните данни, които Google Ads ви позволява да научите за клиентите си, включват ключовите думи, които те използват, за да намерят уебсайта ви, местоположението им, устройствата, които използват, и часовете и дните, в които търсят.

Можете да използвате тази информация за подобряване на вашите продукти и услуги, както и за усъвършенстване на вашите маркетингови практики, така че да не губите пари за реклама към хора, които не се интересуват от това, което предлагате.

Google Ads е един от най-мощните рекламни инструменти, създавани някога. Той се занимава с милиони търсения от потребители на интернет всеки ден и след това ви дава уникалната възможност да превърнете много от тези хора в клиенти и още клиенти.

Много фирми игнорират тази възможност за сметка на рекламирането в Facebook Например, особено ако не са запознати с начина, по който работи тази платформа. Ако обаче сте интелигентни в стратегията си за онлайн рекламиране, ползите от Google Ads могат да бъдат огромни.

СЧИТАМЕ, ЧЕ ЩЕ СЪЗДАДЕМ ПЕРФЕКТНАТА РЕКЛАМА ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС. ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ.