ClickCease
8 Предимства на Email Маркетинг

Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Имейл маркетинг тенденции

Facebook
Twitter
LinkedIn

Най-вълнуващата услуга, която предлагаме е имейл маркетингът, вълнението е напълно основателно. Добавката, която ни дава крайна мощност за да увеличим многократно скоростта на продажбите. Някои от най-амбициозните постижения в областта на дигиталните технологии стават част от имейлите, а много други са точно зад ъгъла – което е голяма новина за всяка компания, която използва имейл маркетинг, за да общува със своята аудитория.

Прочетете още: 8 Предимства на Email Маркетингa

С преполовяването на 2020 г. Решихме да разгледаме някои тенденции в имейлите, които се очаква да окажат значително влияние през следващата година. Освен че помагат за информирането на вашата маркетингова, тези тенденции дават известна представа за това какво да очакваме от потребителите и как можете да се адаптираме, за да предоставите на своите абонати точно това, което желаят.

Без да разстягаме, ето шест от тенденциите за имейл маркетинг, които очакваме с нетърпение.

1. Дизайн пред съдържание

Както се казва, изображението струва хиляда думи. Но добрият имейл дизайн струва още повече – особено когато става въпрос за авторитета на вашата марка. Днешните потребители са все по-запознати с принципите на добрия дизайн и дори малките табута като грозни шрифтове или некомплементарни цветове ще окажат влияние върху вашия авторитет.

Това, което казвате в имейлите си, винаги ще има значение, но с течение на времето ще отделяме все по-голямо внимание на дизайна. Големите победители ще бъдат онези марки, които се открояват не само със съдържание, но и чрез иновативни дизайнерски функции.

2. Достъпност за читателите с увреждания

Често мислим за приобщаващ дизайн по отношение на уеб страници, но имейлите имат голям терен за промяна, що се отнася до достъпността. Подобряването на имейлите за лица с физически и когнитивни увреждания изисква многостранен подход, обикновено в сътрудничество с трети страни. Но има неща, които можете да направите веднага, за да създадете имейли, които могат да се ползват от по-широк набор от читатели – например, като използвате по-големи шрифтове и се грижите да подредите съдържанието си в логичен ред. Освен това, когато използвате видеоклипове, важно е да имате включени субтитри. Ще изпреварите играта, когато става въпрос за достъпност, и това е добро за всички.

3. Вмъкнете видеоклипове в своите имейл маркетинг кампании

Използването на видеоклипове в имейли не е нова концепция. Но това, което е ново, е информацията, която имаме за това колко по-успешни могат да направят вашите кампании. Всъщност добавянето на видеоклипове към имейлите ви може да увеличи CTR с изумителните 300 процента, което е убедителна причина да започнете да ги използвате по-често.

Съвет относно как да създавате видеоклипове за имейл маркетинг: нека бъдат кратки и ясни. И докато те трябва да са забавни, също трябва да са информативни, така че не забравяйте да добавите истинска стойност. Оттам можете да решите да вградите видео файловете, да създадете препратка към вашия сайт или връзка към Youtube. Опитайте и двата метода и вижте кой от тях води до по-добри реализации.

4. Съдържание, генерирано от потребители

Техниката за създаване на съдържание „peer-to-peer“ е един от най-добрите маркетингови инструменти в момента, така че защо да не направите нещо в своя полза? Опитайте да работите с повече потребителско съдържание в имейлите си – неща като положителни отзиви, публикации в социалните медии, снимки на клиенти и препоръки, всичко повишаващо кредита на доверие. Този вид обратна връзка дава по-голяма легитимност на това, което предлагате. Също така насърчава другите да споделят собствения си опит с надеждата да получат една и съща експозиция и оказва еднакво (ако не и повече) въздействие върху рекламирането на вашия продукт или услуга.

5. Гамификация и интерактивност

Това получателите просто да прочетат имейлите ви беше най-важната цел преди години. Технологиите ни показаха, че има много начини, по които хората могат да взаимодействат с вашето съдържание и че интерактивността може да стимулира много повече интерес, отколкото просто да прочетат съдържанието.

В този контекст гамификацията и интерактивността могат да значат много. Добавете интерактивно съдържание в самия имейл, като викторини и пъзели, както и съдържание, което предизвиква действия извън страницата, като конкурси и лотарии, събития и т.н.. Всичко, което се върти около повече ангажираност и някакъв вид награда (дори ако тази награда е само малко забавление). Тъй като 93 процента от маркетолозите вече сочат, че интерактивното съдържание е полезен инструмент, със сигурност има какво варианти да приложите тази концепция към имейлите си.

6. Изкуствен интелект и имейл маркетинг

AI и имейл маркетингът вървят ръка за ръка и това не е нещо ново. AI може да ви помогне да създадете по-добре насочени имейли за по-високи проценти на конверсия и може да помогне за събиране и използване на данните, които подпомогнат усилията ви за реализация на определена цел. Потърсете други начини, чрез които може да използвате AI, за да подобрите съществуващите процеси и да освободите повече време за задачи.

Очакваме още големи промени в имейл маркетинга. Не знаем знаем за вас, но нямаме търпение да видим какво ще се случи. Кажете ни какви други тенденции ви вълнуват най-много и продължавайте следите блога ни, тъй като ще продължим да разказваме за тези различни концепции по-подробно.

СЪДЪРЖАНИЕ, КОЕТО ПРЕВРЪЩА ПОСЕТИТЕЛИТЕ В КЛИЕНТИ, А КЛИЕНТИТЕ В ЛОЯЛНИ ФЕНОВЕ. ЗАЯВЕТЕ БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ.