Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Динамични Продуктови Реклами

Facebook
Twitter
LinkedIn

Чували сте за динамични продуктови реклами във Facebook и преди. Не бъркайте този тип реклами с обикновените създадени с цел за ремаркетинг.

Колкото и да са мощни те, повярвайте ми динамичните реклами достигат една идея по-дълбоко.

Комбинирайки силата на ремаркетинга със силата на автоматизацията, може да оптимизирате кампаниите си като същеверемнно увеличите релевантостта на цялосното си представяне – и всичко това почти без да правите нищо.

Какво представляват динамични продуктови реклами?

Това е начин да създадете персонализирано рекламно съдържание за Вашия онлайн магазин.

Тези реклами проследяват поведението на отделните потребители и го използват, за да създават персонализирани рекламни изживявания, като използват продукти, които преди това са преглеждали във вашия продуктов каталог. Така че, по същество автоматизирате целия процес по изграждане на кампанията.

Още по-интересното е, че можете да използвате динамични реклами във Facebook и Instagram за кампании извън търговията. Ако имате създаден “продуктов” каталог, можете да ги ползвате за всяка стратегия.

Динамични продуктови реклами

Добър избор ли са тези динамични продуктови реклами?

Приходите от реклами на Facebook през второто тримесечие на 2019 г. надхвърлят невероятните 16,6 милиарда долара, търговците на дребно очевидно не могат да устоят на огромния рекламен потенциал на платформата.

Възможността за свързване с 2,4 милиарда активни потребители месечно е твърде примамлива, за да бъде игнорирана.

Въпреки че има много начини за реклама в платформата, един тип реклама се откроява. Тези реклами получават впечатляващи резултати от рекламодателите по отношение на повишен ROAS и по-ниски CPA.

Ако продавате онлайн и още не сте ги тествали, може би сега е моментът.

В тази публикация ще обясним “защо, кога и как”.

Защо са полезни? За кого?

Ще предложим и няколко съвета как да започнете да ги използвате.

Така че, ако сте готови, нека започнем …

Какво могат да направят за вас?

Освен че предлагат чудесен начин за общуване със стари посетители и купувачи, динамични продуктови реклами с висок процент на полезност, като помагат да достигате до нови клиенти онлайн.

Те спестяват време, като автоматизират настройката на кампанията Ви за ремаркетинг, подобряват процента на ангажираност и успеха кампаниите ви.

С две думи те ви помагат да достигате посетители на ваши страници, като същевременно привличат нови.

Правят нещата по-лесни

Сега можете без усилие да популяризирате цял каталог от елементи в мрежата на Facebook, без да се налага да създавате всяка реклама поотделно.

След като ги настроите, Facebook показва подходящи персонализирани рекламни продукти на хора, които най-вероятно се интересуват от вашите продукти – в точното време и на правилните места.

По-долу можете да разгледате няколко други функции на DPA, които може да ви заинтересуват:

Пренасочване на предишни посетители

Динамични реклами показват рекламите ви на хора, проявили интерес към вашия бизнес, като предприемат действия спрямо вашия уебсайт, приложение или страница. Те са начин за бързо интегриране на кампаниите с насочване към студена аудитория с кампаниите за ремаркетинг.

И тъй като Facebook е толкова мощен инструмент за ремаркетинг поради възможностите си за насочване и създаване на слоеве от потребителска информация, това е перфектна възможност да реализирате повече продажби срещу оптимизиран бюджет.

Създаването на уникално, персонализирано и лично рекламно преживяване е почти стандарт в индустрията за оптимизиране на процента на реализация в наши дни. И тъй като дигиталният свят става все по-потапящ, стандартите за персонализиране ще стават все по-високи – именно там ще светят този тип реклами.

Привличане на нова публика

Facebook беше достатъчно щедър, за да позволи динамични реклами да се използват извън целите на ремаркетинга.

Използвайки широко насочване на аудиторията, можете да достигнете и до хора, които никога не са взаимодействали с вашата марка. Това трябва да ви позволи да разгърнете най-успешните си кампании пред по-широка аудитория, като същевременно запазите (или може би дори подобрите) своята релевантност.

Най-важното от всичко обаче, те ви позволяват автоматично да популяризирате най-подходящите си артикули.

Преди създаването на динамични реклами рекламодателите трябваше да създават толкова голям брой реклами и връзки, колкото на брой продукти желаят да промотират. Освен, че е трудно и отнема време – особено ако имате хиляди артикули.

За щастие, Facebook помогна много.

Up-sell и Cross-sell динамични продуктови реклами

Изключване, посетители и кръстосани продажби на стари посетители

След като някой закупи определен артикул от вас, на тези потребители няма да бъде показана тази продуктова реклама отново. По този начин можете да спестите скъпоценни разходи, като изключите минали потребители / купувачи, които биха били загуба на припокриване в аудиторията ви.

От друга страна, ако имате продукт, който допълва друг, DPA ви позволяват да пресичате и да продавате на стари купувачи, увеличавайки средната стойност на поръчките.

Динамични възможности за реклами – след продажба спрямо кръстосана продажба

2 фантастични начина за увеличаване на приходите без много допълнителни усилия

Какви формати поддържат?

Може да създавате  кампании тип “въртележка”, “единични” или ”колекционни”.

Визуално рекламите във Facebook Dynamic Product изглеждат точно както другите реклами.

С можете автоматично да показвате до 30 продукта в един рекламен елемент на мобилни устройства (или до 5 продукта на десктоп). 

Къде се показват динамичните реклами?

Имате множество опции за разположение, когато става дума за вашите DPА:

Динамични реклами могат да се показват във Facebook емисии, в Instagram и в мрежата на партньорите (което ви позволява да разширите рекламните си кампании до мобилни приложения, мобилни уебсайтове, както и видеоклипове извън Facebook).

Подходящи ли са за вашия бизнес?

Особено полезни са за търговските марки, тъй като предлагат без стрес начин за популяризиране на множество продукти заедно в комплект.

За да разберете дали си заслужава, докато ги изпробвате, можете да си зададете няколко от следните въпроси:

Имате ли достатъчно продуктови линии? Стандартните реклами за карусели могат да показват до 10 изображения, така че ако имате десет или по-малко линии, вероятно ще е по-лесно да използвате стандартния тип.

Продавате ли 10 – 20 подобни продуктови линии, като в този случай отново може да са достатъчни карусел рекламите.

Продавате ли повече от 10 продукта и различни ли са? Или имате 20 + продукти за продажба, макар и подобни?

Ако отговорите положително, то тези реклами са подходящи за вас.

Каталог за динамични продуктови реклами

Как да започнем?

Има три неща, които трябва да направите, за да започнете да създавате динамични реклами за продукти.

1) Създайте Facebook Pixel

2) Добавете „Събития“ към уеб и мобилни устройства

 3) Създаване на продуктов каталог

След това ще трябва да вземете решение за настройките на вашата кампания и да зададете параметри кои артикули да бъдат насочени към аудитории въз основа на различните критерии. Ето няколко примера:

За да пренасочите хората, които са разгледали даден продукт, можете да създадете набор от продукти, съдържащи „всички продукти“

Използвайте широко насочване (аудитории, които не познават вашата марка) или аудотрии с цел кръстосани продажби.

Покажете най-добрите си продукти на хора, които не познават вашата марка и изключете съществуващите клиенти.

Като начало ще трябва да създадете широка аудитория, която да се насочва към кампаниите, така че да осигурите време на Facebook да събере нужната информация, отзиви от потребителите и данни за резултатите. Ето как DPA-тата ще изберат към кой ще се показват определени артикули.

След това може да изберете една от двете опции по-долу, за да зададете целите за вашите DPA кампании като „upsell“ или „cross-sell“.

Разбира се, и двете от тях попадат в доста класически стратегии за „ремаркетинг“

С опцията „upsell“ създавате аудитория, която вече е разглеждала ваши артикули. Искате да им покажете аспирационни продукти от друг набор, за да ги примамите да купуват.

С „up-sells“ поставяте цел да се показват на вече осъществили покупка посетители продукти от допълващ набор.

Например, ако някой е купил телефон от вас, можете да предложите протектори или други аксесоари за съответния модел, т.е. ретаргетирате потребители.

Настройка на динамични продуктови реклами

Няколко бързи съвета за оптимизиране на динамичните Ви реклами във Facebook

За да сте сигурни, че вървите в правилната посока, по-долу ще откриете няколко бързи съвета как да оптимизирате своя продуктов каталог и Facebook eComm стратегия за офериране за максимални продажби и – още по-добре – максимален ROI.

1) Уверете се, че вашият продуктов каталог е напълно актуализиран и точен

Използвайте всички налични данни – Ако имате 1000s продукти или SKU за популяризиране, може да бъде трудно да решите кои артикули да покажете.

2) Проверявайте редовно анализите си и съответно коригирайте бюджета.

Не губете средства за реклама на артикули с по-слаби резултати. 

3) Грижете се изображенията да изглеждат добре на мобилни устройства

9FIVE

Производителят на луксозни очила 9FIVE искаше да увеличи продажбите си и да достигне до аудитории както вкъщи, така и в чужбина.

Работейки с агенцията си, те създадоха динамична рекламна кампания „винаги в“, насочена към потребители, които са разглеждали поне един продукт, но все още не са осъществили покупка, като им показват реклами, съдържащи продукт, който всички са разглеждали преди това.

След това те създадоха lookalike аудитория въз основа на настоящите клиенти в Канада и САЩ, сегментирайки в различни региони и предлагайки различни динамични реклами на тези групи.

Резултатите? Добре…

Резултатите бяха ясни

9FIVE достигна хиляди хора в Канада и Австралия, благодарение на международното таргетиране на Facebook. Кампанията успя да постигне:

3.8X възвращаемост на рекламни разходи

40% по-ниска цена на придобиване от целта (целта беше $ 50; 9FIVE постигна $ 20)

Заключение

Бяхме най-развълнувани от ефективността на тези динамични реклами. Те са лесни за настройване и ни позволяват да пренасочваме глобално. Преди всичко, нашите резултати с този рекламен формат обикновено превъзхождат всички останали поне 2 пъти.

Могат да ви помогнат да покажете подходящи продукти на хората в подходящия момент, без работа в голям обем. Създаването на каталог може да изисква малко усилия, но това е еднократен процес и ще извлечете ползите от това усилие след време.

Тези реклами са безценни, ако имате голям продуктов каталог.

Веднъж зададени, вашите реклами могат да се пускат автоматично, докато седнете и се наслаждавате на повишени KPI, увеличаване на ROAS и намаляване на CPA.

Независимо дали сте марка в електронната търговия, която се опитва да извлече максимума от мащабен продуктов каталог или сте водещ бизнес, който иска да използва разнообразен акцент, DPA ще помогнат за автоматизиране и оптимизиране на вашите кампании с креативен акцент.