Защо Динамичната Реклама е с до 90% по-ефективна?

Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Защо Динамичната Реклама е с до 90% по-ефективна?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Рекламната слепота в момента засяга около 90% от потребителите.

Използването на софтуери за блокиране на реклами се е увеличило четири пъти през последните три години, според MIT Technology Review.

Само 20% от публикациите във Facebook предизвикват емоционална реакция, което, за присъщо чувствителна аудитория, никак не е добре.

Динамичната реклама за продукти

В свят наситен от реклами потребителите са пренаситени и придобиват навици, които действат като имунизация срещу рекламното представяне на бизнесите реализиращи стратегии в дигиталния свят. Средната честота на клик върху рекламите с изображения е 0,1%. Или 1 клик на всеки 1000 показвания.

Тези цифри не могат да бъдат променени увеличаване на бюджетите и количеството на съдържанието, а с по-качествено реализиране на целите. По-конкретни, по-добре насочени и по-персонализирани кампании водят до подобряване на резултатите.

Динамичните продуктови реклами на Facebook и Google Ads са един от най-добрите начини да растете с добър темп без да изразходвате излишни средства.

Защо е важна Динамичната Реклама?

Маркетинговата автоматизация е елемент част от успешните кампании през последните няколко години.

Предоставянето на правилното маркетингово послание на точния човек, в точното време, изплаща добри дивиденти. По-конкретно, по-високи честоти на кликване и по-евтини реализации.

Метод познат от работата ни, чрез имейл кампании (имейл маркетинг). Знаем, че персонализираните имейли подобряват честотата на кликване с 14%, а реализациите – с 10%.

Динамичните продуктови реклами на Facebook са още една стъпка към цифровата автоматизация, предоставяйки същите предимства като достигате до точните хора с точното съдържание в точното време, което увеличава честотата на кликване и увеличава приходите (като същевременно намалява разходите).

Как да постигнем блестящи резултати?

Този тип реклами Ви дават възможност да насочвате внимателно хората с подходящо съдържание на всички етапи на системата ви за продажби. Facebook, подобно на всички социални медийни канали, никога не е бил известен със способността си да генерира продажби като Google Ads, защото им липсва много важна съставка: потребители с намерение за покупка.

Но опциите за динамично съдържание дават на рекламодателите мощна алтернатива за увеличаване на възвращаемостта на инвестициите.

И за разлика от кампаниите в мрежата за търсене на Google Ads, не сте напълно ограничени до малък набор от конкретни ключови фрази.

Вместо това динамичните продуктови реклами на Facebook и Google Ads са по-скоро подобни на ремаркетинг дисплейните реклами, но на стероиди, насочвайки се към потребителите въз основа на минали действия (или бездействия), например разглеждани продукти.

Какво ви е нужно?

1. Интегрирайте и настройте Facebook Pixel или Google Enhanced Conversion Tracking със стандартни събития.

2. Създайте продуктов каталог и го интегрирайте в платформите на Facebook & Google Ads.

3. Стартирайте своята първа динамична реклама.

Как да приложим динамичните продуктови реклами?

Някога един умен човек е казал: „Хората не са във Facebook, за да вземат решения, те са там, защото избягват да взимат решения“.

Все още е вярно, но…

Динамичните реклами Ви позволяват откриете намерението за покупка на всеки един потребител в сайта ви.

Имате по-голям контрол върху насочването към конкретни групи от хора с подходящи реклами, които съответстват на намерението им за покупка.

Можете да създавате различни реклами за хора в зависимост от взаимодействието им с вас.

Например:

  • Хората, които не познават марката, не трябва да виждат рекламни продукти!

Вместо това им предложите съдържание и стимули, насочени към техните интереси. Като цяло, това означава да погалите суетата им, страха или да ги вдъхновите.

  • Намерение за продукта, но без покупка

Имате ги на куката, но още не можете да хапете. Предложете им продукти, прегледани, препоръчани или закупени въз основа на данни от поръчки на стари клиенти, които са със сходна характеристика. Повечето нови посетители (~ 96%) все още не са готови да закупят.

  • Продуктът е добавен в количката, но няма покупка

Предложете им отстъпка, чрез динамични реклами показващи продуктите, които са добавили.

  • Upsells

Веднага след всяка нова поръчка. Висока ефективност те просто работят.

Предложете на клиентите си допълващ продукт към вече направената поръчка. Стремете се да е с висока полезност и ниска стойност.

  • Cross-sells

Насочете реклами към хората, които са закупили продукти от вас. Предложете им нови продукти, допълващите се продукти с подобна цена и промо код с отстъпка.

Внимание: Следете честотата на показване! Когато някой види един продукт 6 пъти и не го закупи, то едва ли ще го направи скоро. Изключете тези хора от списъците си.

Настройте списъците си за изключване, така че да не се получават конфликти.

Например: Хора, които са закупили даден продукт не трябва да виждат отново реклама на същия или релевантен на него.

НЕВЪЗМОЖНОСТТА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ТОЗИ РЕКЛАМИ Е ПОРОДЕНА ОТ ТЕХНИЧЕСКИ ПРОПУСКИ. ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВИ СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ПРЕД ВАС, ЗАЯВЕТЕ БЕЗПЛАТЕН БИЗНЕС АНАЛИЗ.