Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

News Feed ЪПГРЕЙДъ, промени ли се нещо?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Преди месец Марк Зъкърбърг обяви поредния ъпгрейд на News Feed алгоритъма.

Какво очакваме да се случи?

Нищо ново.. Какво се случи?

 

Настана масова истерия за това как Facebook ще съсипе милиони бизнеси, затова как Facebook рекламата е мъртва и не на последно място се повтори за хиляден път, че Органичният рийч е мъртъв.

За последните 10 години тези неща се произнесоха над 100 пъти. Всяка промяна води до нещо, но то никога не е толкова „ГОЛЯМО“, колкото се опитват да го изкарат.

Какво печелят?

Опитват се да Ви кажат: „Не можете без нас“, „Учете се от нас“, „Ние ще Ви помогнем“, всички крещят в един глас едно и също.

Ето колко точно се промени положението през последните 10 дни? 

Напред ще може да видиш с какъв бюджет постигнахме тези резултати…

Истината..

1. Ние не просто „пускаме реклами“, маркетолозите имат далеч по-сложни задачи от това да се борят със всяка промяна в социалната мрежа. Имате нужда от нас по хиляди причини, но не и тази.

[ Ние може да управляваме Фейсбук страницата и реклама ти. Изпрати заявка за консултация. ]

2. Промените във Facebook алгоритъма започнаха през 2011. Те засегнаха няколко пъти News Feed-a, това което се случи преди месец не е новост, а просто казаха на целия свят, какво правят от години.

 

3. Органичният рийч е жив и ще бъде за тези, които създават качествено съдържание.

Страница с 50k фенове достига до средно 5% и то при положение, че не публикуваме всеки ден. Често публикациите ни достигат до 10-15% от хората, които са харесали страницата, като 40% от публикациите са с цел продажби.

 

4. Така прокламираният ЪПГРЕЙД засяга само косвено рекламната платформа. Защо? Казвам косвено, защото страниците, които не създават качествено съдържание ще забележат спад в рийч-а, което ще доведе до това, че ще започнат да харчат повече пари за реклама, следователно конкуренцията ще се увеличи, а пък от своя страна това ще доведе до покачване на цените.

Успяхме да постигнем горе показаният резултат с тази сума, да точно така ROAS 15.9!!!! 

По-добро доказателсто за това, че рекламата във Facebook работи едва ли има!

 

5. Да наистина забелязваме спад на Органичния рийч, но за сметка на това ангажиранията с всяка една наша публикация се увеличават.

Съдържанието ни достига до нашите фенове без да се налага те да преминават през тонове съдържание, което не ги интересува.. И обратното..

Тези, които не ни харесват, просто не ни виждат – няма стрес.

 

6. Масовата психоза доведе до отказ от платформата при доста хора и определено може да се каже, че промяната внесе позитивен ефект.

[ Ние може да управляваме Фейсбук страницата и реклама ти. Изпрати заявка за консултация. ]

Обобщение..

Резултатите на бизнесите, които управляваме през този месец за значително по-добри от Февруари месец миналата година. Органичният рийч е жив, платформата е жива и парите, които плащаме за реклама не са се увеличили особено.

Вярваме, че това ще така за напред. Вярвам, че този, който създава качествено съдържание и стойност за феновете си ще бъде едни гърди пред всички, без значение какво ще решат собствениците и акционери във Facebook.

Затова.. не се подавайте на масови психози, общо взето те се пораждат или от ниско запознати или от хора, които имат интерес.

 

Разкажи в коментар, ти усети ли промяна в представянето на органичните публикации?