Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Първо значимо подобрение, касаещо Facebook Pixel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Вече е факт, Facebook Pixel получава първият си сериозен ЪПГРЕЙД, което вероятно ще бъде доста сериозна новина. Някои от вас вероятно вече са забелязали странни събития, чрез своето (Pixel Helper Check) разширение за Chrome. Тези събития са свързани с подобренията, които предстоят. Всичко ще е факт някъде около 20-ти май, когато всички новости трябва да бъдат окончателно завършени.

Странни Събития

Всичко започна преди няколко седмици, когато наши клиенти се свързаха с нас относно това, че забелязват странни аномалии в работата на Pixel`а. Появиха се притеснения относно функционалността. Направихме няколко теста и проверки, които не ни дадоха повод за притеснение. Тези неща нямаха логично обяснение! Единственото смислено нещо, до което достигнахме е, че Facebook извършва тестове на нещо ново и значимо.

След това започнаха да се появяват допълнителни събития, които засилиха подозренията ни, но всичко изглеждаше нормално. Това ни накара да зададем въпроси на хората, които имат отношение към поддръжката.

Ето обяснението

Изглежда, че Facebook ще започнат да събират информация за събития, които са настъпили в сайта ви, без да е необходимо да ги добавяте ръчно, всичко ще става автоматично.


  • Като отговор на това запитване, ще обявим, че въвеждаме важни подобрения в работата на
    Facebook Pixel, тези подобрения ще спомогнат за по-доброто функциониране на рекламната платформа и автоматизиране инсталацията на Pixel`a. Започваме въвеждането им на 20-ти Май, очакваме всичко да приключи в рамките на месец, което ще позволи да събираме допълнителна информация, целяща да подобрим доставката на рекламите, измерването им и по-точно таргетиране.

Допълнителната информация, която ще започнем да получаваме ще включва кликовете върху бутони в клиентските сайтове, както и метаинформация за по-добро разбиране контекста на всяко действие.

Всичко това няма да е края на ръчното добавяне на събития, все още ще е нужно да добавяте важните за вас неща за да сте сигурни, че няма да загубите никаква информация.

Затова не спирайте да работите със стандартните събития, защото новите нямат за цел да ги заменят.

Ето повече информация за новите събития

Успях да идентифицирам две нови автоматично добавени.

Microdata Event

То ще събира цялата информация, която е налична на Open Graph страницата ви, което ще спомогне за разбиране на контекста, свързан с действията на вашия сайт. Има много различни приставки, които добавят Open Graph микроинформацията, предполагам е, че това събитие ще работи добре с някои от тях. Имахме положителен опит с приставката SEO Yoast за WordPress, която вероятно вече ползвате.

The SubscribedButtonClick Event

Това събитие ще се задейства при всяко кликване, което потребител изпълнява на сайта ви, изпращайки текста на бутона като параметър, заедно с някои други потенциални данни, като id, таг и стойност. Също така може да бъдат добавени възможности за допълнителна информация от форма, която е свързана с даден бутон.

Как да се възползваме от новите възможности?

Основното предимство е това, че ще стане по-лесно създаването на Custom Audiences. Всичко ще бъде интегрирано и възможно за използване подобно на стандартните събития.

Това, което не е ясно сега, е дали тези събития ще бъдат готови да се използват за оптимизиране на рекламите. Това е нещо, което трябва да изчакаме и да видим.