ClickCease

Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

5 начина да продавате повече продукти в социалните мрежи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Искате ли да генерирате повече продажби в социалните мрежи?

Търсите ли начин повече хора да пазаруват от вас?

Няколко корекции могат да ви помогнат да оптимизирате социалната търговия и да задминете конкуренцията?

В тази статия вие ще разберете 5 начина да продавате повече продукти в социалните мрежи.

1. Открийте кои платформи клиентите ви използват най-често
Първата важна стъпка, на която трябва да обърнете внимание е да разберете кое място посещават най-често клиентите ви. Обърнете внимание кой канал ви носи най-големи приходи и оптимизирайте рекламите си за него.

Разберете къде вашите клиенти най-много споменават марката, продуктите и услугите ви, както за конкурентите ви. Използвайте метода мониторинг на социалните мрежи, за да можете да слушате, следите и ангажирате потенциални клиенти.

Редовно следете разговорите, дори когато компанията не е спомената. Това създава възможности за взаимодействие с клиентите и изграждането на по-добри взаимоотношения. Социалният медиен мониторинг ви позволява да следите ангажираността на клиентите, бързо да преминавате през различните платформи, да оцените тенденциите и да определите къде да инвестирате време и усилия.

Много фирми намаляват въздействието си чрез разпределянето на усилията си на твърде много места. Вместо това, съсредоточете се върху две или три мрежи, които да са базирани на ангажираността на аудиторията.

2. Уврете се, че процесът на пазаруване е лесен

Не усложнявайте прекалено много вашия социален маркетинг. Останете фокусирани върху главната цел: продажби.

Повечето клиенти търсят простото (лесното). Те са по-склонни да препоръчат даден продукт, когато обслужването по закупуването е добро. Ако вашите продажби изискват клиентите да правят няколко кликания и да търсят по страницата преди да закупят нещо повече от три минути, то вероятно сте допуснали грешка. Процес на купуване трябва да бъде възможно опростен. Заемете се с задача да улесните потребителите.

Уверете се, че визуалното съдържание е директно и има силен призив към действие (CTA). Вашето съдържание не трябва само да задвижва действията на клиентите ви, но също така трябва да доведе хората до това, което очакват.

3. Оптимизирайте сайта си и за хората, които използват мобилните социални мрежи

Преминали сме на високо ниво на използване на мобилен интернет за разтоварване в сравнение с настолните компютри. Това означава, че пазаруването трябва да бъде плавно и лесно.

Като начало, оценете колко добре работи сайта ви на мобилно устройство. Скоростта на зареждане е един от най-важните аспекти от сайта. Можете да използвате безплатните инструменти на Google, за да определите скоростта на зареждане на мобилно устройство и да следвате съветите, които ще ви се дадат, за да я подобрите.

Помислете за оптимизирането на снимки за мобилно устройство. Минимизирането на eadTML, CSS, и JavaScript, и приоритизиране на визуалното съдържание. Решаването на тези проблеми ще направи сайта ви по-бърз.

Много клиенти не искат да купуват от един и същи сайт, ако първото представяне на сайта е било лошо. За търговците, които продават през социалните мрежи всичко се състои в лекотата на използването: колко лесно за клиентите да стигнат от точка А до точка Б.

4. Използване на подканващи фрази и пътеводител за купувачите

За мобилните потребители е важна не е само скоростта на сайта и леснота. Трябва да бъде ясно какво продавате и как може да се купи. Това означава, че посланието ви трябва да бъде ясно.

Потребителите редовно правят решения за покупки въз основа на социалните мрежи като Pinterest, Instagram и Facebook.

Използвайте бутоните на социалната мрежа, за да свършите тежката работа по организирането на кампании. Няма значение коя социална медия ще използвате, вашите подканващи бутони ще ръководят клиентите ви до закупуването на даден продукт.

5. Насърчавайте клиентите да коментират

Социалните медии са един от най-добрите начини да изградите доверие в клиентите си и да привличате нови такива. За този вид търговия са важни отзивите и това дали клиентите ви препоръчват на други хора. Според Pew Research Center 40% от американските възрастни потребители четат отзиви преди да закупят даден продукт.

Когато клиента иска да каже нещо хубаво за вашия бизнес, как можете да уловите това настроение и да го прехвърлите върху сайта си? Не очаквайте клиентите ви да се ровят по сайта ви и да казват колко хубави продукти предлагате. Придобиването на отзиви от клиенти изисква известен натиск от вас.
Социалният мониторинг може да улови негативните и положителните преживявания на клиенти, които са се доверили на вашата марка.

След като имате постоянен поток от разговори, време е да насърчите или да дадете стимул на хората да коментират. Хората, които пишат позитивни мнения могат да бъдат считани като ценни потребители.

Докато имейлите за проследяване на преживяването на клиентите работят добре, те няма да достигнат до социалната мрежа. Изграждайте връзки с хора, които говорят за вас онлайн. Ако получите негативни мнения, целта ви ще бъде да възстановите доверието. За положителните мнения, попитайте клиентите си дали са готови да ги споделят в сайта ви.

Когато преглеждате, осигурете достатъчно ясна връзка за това къде искате клиентите да коментират. Отново покажете на клиентите си, че оценявате това, което говорят за вашия бизенс. Следете отговори и коментари, особено на онези клиенти, които споделят негативен опит.

Помислете и за стимул при даване на обратна връзка. Ако бюджета ви не го позволява, то просто помолете клиентите си да споделят положителни мнения в социалните мрежи. Хората обичат да бъдат оценявани и споделянето в социалната мрежа може да помогне.

Премерете вашите усилия в социалната търговия

Най-добрите социални мрежи предоставят различни инструменти за следене на успеха. Ако не ги използвате, ще бъде доста трудно да проследите успехите си, новите тенденции и неуспехите си. Трябва да получите най-точния социален анализ, за това кое съдържание изпълнява най-добре ролята си.

Медийната демографска социална аудитория може да ви каже много повече от колкото вие си мислите и да ви помогне да таргетирате по-добре потребителите си. Интересувайте се от пола, дохода и възрастта на потребителите, за да можете да направите по-добро съдържание.

Замисляли ли сте се, че хората, които гледат канала ви в Youtube всъщност са същите хора, които кликват върху рекламите ви във Фейсбук? Събирането и анализирането на подобни данни може да ви помогне да измислите как да се разграничите от конкуренцията

Заключение

Социалната търговия е новата посока, в която се развива електронната. Установено е, че онлайн магазините, които имат социално присъствие, отбелязват скок на продажбите си от 32%.

Вашият социален екип трябва да може да обработва бързо съобщенията, които ще идват от мрежата. Само 1 от 6 съобщения получават отговор на време, от страна на търговеца.

Освен, че присъствието в социалните мрежи ви носи полза, то с помощта на тези 5 съвета вие можете да подобрите своите умения и да задминете конкурентите си.

Разкажи в коментар, ти какво искаш да постигнеш в близките няколко месеца?