8 Предимства на Email Маркетинг

Email маркетинг не е само..


„Залепени“ прозорци,  изскачащи такива,  страници с проучвания или всички форми за попълване на запитвания, които карат клиентите да попълнят своя имейл адрес. Очевидно е, че бизнесът търси възможност, достъпна за него, чрез която да получи имейл адреса на клиентите си или посетителите на сайта. Има наистина сериозна причина, за да гони тази цел.  Ако сте започнали бизнес с представяне в Интернет или обмисляте да започнете такъв, трябва да бъдете готови да поискате имейла на своите клиенти или посетители.

Имейл маркетингът се счита за един от възможните начини за дигитален маркетинг. Няма да е грешно да се каже, че този вид маркетинг е един от най-успешните методи за големи компании да правят реклама на своите продукти, да провеждат проучвания или предлагат марки.  Това е и причината за раздразнението на клиентите, когато при всяко тяхно посещение се иска техния имейл.  Въпреки това, е невъзможно за бизнеса да не иска имейла на своите клиенти.  Не е възможно за тях да пропуснат възможностите, които предлага този вид маркетинг.  Посочили сме 8 привилегии на имейл маркетинга, които трябва да знаете като собственик на бизнес.

По-голям контрол

Бизнесът има по-голям контрол, когато използва имейла  като свой основен начин за достигане на клиенти.  Когато се показват реклами или резултати от дадено проучване за най-продаван продукт, се очаква, че посетителите ще обърнат внимание на рекламата.  От друга страна, почти всеки клиент си проверява редовно пощата.  С други думи, вие сте сигурни, че съобщението, което сте изпратили на вашия клиент или потенциален партньор, ще бъде прочетено до няколко часа или дни.

Безплатно ли е?

Имейл маркетингът е един от безплатните и доходоносни методи.  Ако искате да се възползвате от възможността да рекламирате, чрез система “плащане за клик (PPC)”, трябва да се приготвите да похарчите хиляди левове.  Това важи и когато решите да използвате афилейт програма или други сходни методи.  Изготвянето на реклами или банери също изисква средства.  Ако искате,  имейлът  може да бъде направен и от вас. Съществуват различни софтуери и услуги, които предлагат изготвяне на ефективни шаблони за вашите маркетингови цели, като например Mailchimp.

Показвате повече съдържание

Рекламите, които се появяват при различни търсения в Google или в сайтове като банери, съдържат много малко информация.  Посланието трябва да бъде представено образно с една шепа думи, което може да обхване различни задачи.  От друга страна, вашите имейли могат да съдържат колкото искате информация.   Разбира се, не е задължително целият имейл да е запълнен с текст. Можете да изпращате изображения, гифчета или дори видео, ако това отговаря на вашата стратегия.

Персонализация

Когато сте се насочили към малък брой или определени клиенти, можете да използвате персонализация на имейлите.  Всъщност, има софтуер,  с който можете да влезте в имейла си и да изберете имената, до които да бъде доставено съобщението.   С тази функция, вие можете да добавите нов имейл или да пишете до клиент само като използвате име.  Тази удобна възможност не се предлага навсякъде.  Ако клиентите ви са използвали прякори, можете да ги използвате за персонализация на друго ниво.

Улесняване на клиента

Въпреки че има хиляди сайтове, които предлагат различни отстъпки, купони и ваучери, има клиенти, които ще вземат дадена отстъпка и след това в бъдеще ще забравят за сайта.   Какво означава това?  Това означава, че вашият клиент може да не разбере кога предлагате отстъпка или друга специална оферта.  Когато разполагате с имейлите на клиентите си, можете лесно да ги информирате за нови оферти или отстъпки.

Лесно за проследяване

Можете да следите вашият имейл маркетинг много по-лесно.  Софтуери са предназначени за  тази цел. Просто изберете шаблон от списъка, достъпен за вас, поставете съдържанието и изберете имейлите от групи или списъци и накрая изпращате имейла.  След изпращането му, вие ще можете да си водите статистика кога клиентите са ви посетили или са направили поръчка.

Лесно експериментиране

Ще трябва да платите, ако искате да експериментирате и да подобрите своите маркетингови умения.  Например, ако искате рекламни банери за някои от продуктите си, ще трябва да платите за тяхното изработване.  От друга страна, можете да експериментирате с вашия имейл маркетинг като използвате различни шаблони или вмъкване на желани детайли.  Можете да тествате заглавия, промените цвета на бутоните, групирани в зависимост от имейлите, шрифта на текста, или нещо друго, за да видите на коя комбинация клиентите ви реагират най-добре.

Имейлите могат да бъдат споделяни лесно

Колко често виждате хора, които споделят банери, появили се уеб сайтове, с техните приятели или други хора?  Колко хора споделят, какво са намерили на предните позиции при специфично търсене?  От друга страна, когато имейлите пристигнат до клиентите, те имат пълната власт да ги препратят. Всичко, което трябва да направят, е да натиснат бутона за тази цел. И така бързо и лесно те могат да кажат на приятели или колеги за новата отстъпка, промоция или оферта, която сте изпратили до тях.

 

90% от клиентите ни са факт, защото сме добри в Email маркетинг кампаниите. Запишете се за Безплатна Консултация.