Фейсбук страница vs Уеб магазин, защо да инвестираш?

10 книги, които всеки предприемач трябва да прочете (част 1)
03.02.2017
8 съществени предимства на Email Маркетингa
27.02.2017

Фейсбук страница vs Уеб магазин, защо да инвестираш?

Имате бизнес? Продавате в интернет, но сте си направили трудът да създадете само една Фейсбук страница. Мислите си, че това е достатъчно, но всъщност това е тотална грешка!

Защо ли? Ами просто е.. Фейсбук не е платформа за покупко-продажби. Това е социална мрежа. Тук хората, споделят, комуникират и разпускат. Опитвайки се постоянно да продавате, води до някакви резултати, но временно. В тази статия накратко ще ви разкажа какво ще получите, когато инвестирате в един онлайн магазин.

Първото е валидно и за двата канала – денонощно отворени и следователно достъпни по всяко време. При фейсбук страницата трябва постоянно да сте на разположение, за да могат клиентите да получат обратна връзка и евентуално поръчат това, което искат.

Второ, клиентите могат да видят различните цени, валидни промоции, размери и възможни варианти на даден продукт. Имате ясно структурирани категории и продукти в тях. По този начин не се налагат да ровят в албуми със снимки или постове, за разберат какво предлагате (ако въобще се заинтересуват). Просто влизат, разглеждат категориите, ако харесат нещо само след няколко кликвания поръчват това, което искат.

 

[ Искаш ли модерен и функционален Онлайн магазин? Изпрати запитване за Безплатна Консултация ]

 

Трето, можете да се възползвате изцяло от възможностите за реклама, които предоставя платформата на Фейсбук.  Продавайки само чрез Фейсбук страница вие имате няколко варианта – текст, снимка или видео. Другите типове реклама са абсолютно неизползваеми в този случай. Facebook Pixel едвам диша, а вие си хвърляте парите в кошчето. Няма да споменаваме, че въобще няма да чуете думите динамична реклама, ремаркетинг и ретаргетинг.

Друг плюс на тази инвестиция е, че ще се сдобиете с Google Analytics. По този начин ще следите ефекта и степента на реализация на рекламите, както и за различни измервания, който могат да ви помогнат за по-нататъшна оптимизация.

Можете също така да използвате пълен набор от рекламни канали, CPC мрежи и други, които да водят потенциални клиенти към вашия магазин.  Знаете колко е ефективен е един банер и/или първо място в мрежата за търсене на Google (там където влизате всеки ден по сто пъти).

При онлайн магазина можете да използвате и други социални мрежи, които са различни от Фейсбук като Pinterest, Twitter, Google+.

Най-ефективният канал за реклама е Еmail маркетинг. Но не така, както се прави в България. Не купуваме списъци, а караме хората сами да пожелаят комуникацията си с нас. До каква степен е възможно това при липса на уеб магазин? Реализирането на добре оптимизирани Opt-in кампании във Фейсбук (притежавайки само страница) е трудоемко, скъпо и почти невъзможно. Това е канал (email), който препоръчвам на всичките си клиенти. Не само защото излиза почти безплатно, а защото продава много добре.

Сдобивайки се с онлайн магазин вие имате възможност да създадете дизайн по ваш вкус, както в последствие да го сменяте когато пожелаете. При фейсбук това е невъзможно. Там има ясен и определен дизайн, който не може да се променя, освен ако не броим смяната на корица и профилна снимка за дизайн.

И не на последно място поставяме убедителността.  По доказан начин хората имат повече доверие на уеб магазините, отколкото на Фейсбук. Това че сте инвестирали пари, създали сте нещо красиво и добре работещо кара хората да ви вярват. По-лесно ще постигнете висока ангажираност, като статистически хората се застояват средно по 2.5 минути във онлайн магазини в зависимост от нишата.

Еми така де – “ПО ДИЗАЙНЪТ ПОСРЕЩАТ, ПО СТОКАТА ИЗПРАЩАТ”.

[ Искаш ли модерен и функционален Онлайн магазин? Изпрати запитване за Безплатна Консултация ]

 

Разкажи ни в коментар, как продаваш своите продукти и какви резултати постигаш?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *