facebookpixelupdate

Facebook Pixel – Въведение

Това е JavaScript код, който трябва да поставим в сайта си.

Работата, която върши, е да проследява и събира информация за достигането на вашите посетители до определени цели. Пример: Pixel’a събира информация за всяка посетена страница, отбелязва всеки човек, който е посетил ваш продукт, направил е поръчка или се е регистрирал в сайта ви. Вие четете тази статия, а ние можем да насочим рекламите си директно към вас, тъй като знаем, че вие се интересувате от материалите, които предлагаме.

Изключително ефективен и полезен инструмент, липсата на който лично за мен, обезсмисля създаването на реклами във Фейсбук. С две думи – ползвайте го, защото той помага много. С какво помага? Помага ни да създадем аудитории, динамични реклами, ретаргетинг/ремаркетинг кампании и да определим пътя на даден клиент до главната цел на кампанията. Комбинацията му с Google Analytics e абсолютно задължителна, също както използването на двата инструмента.

Всеки Фейсбук профил може да има само един инсталиран Pixel, който да бъде вграждан в различни сайтове, като сме ограничени да създаваме до 40 вида събития за проследяване. Това е напълно достатъчно, имайки предвид, че лично аз използвам не повече от петнадесет. Своят Pixel може да създадете влизайки в Ad Manager профила си. От менюто избираме “All Tools”

След това: “Pixels”

Това е страницата, където се намира цялата информация, събрана от инструмента. Тъй като този профил е нов и няма инсталиран Pixel, ще ви преведа стъпка по стъпка, за да ви обясня всеки един момент. За начало избираме бутона “Create Pixel”.

Избираме как да го кръстим..

Следващата стъпка е това да изберем дали да ползваме готова интеграция или сами да поставим кода на Pixel’а. Фейсубк предлага готови интеграции с няколко платформи.

Shopify, Magento, BigCommerce, Segment и Google Tag Manager, Garena APK.

Повечето платформи поддържат модули, които вършат мръсната работа вместо вас. Препоръчвам, ако нямате необходимите технически знания, да се обърнете към специалист, който да добави пиксела със съответните Event’и към всяка страница.

Това представлява кода на Pixel’a

Получавате няколко готови Event’a, които може да добавите към съответните страници.

Например, може да добавите Pixel, който проследява хората, направили покупка. Тези, които са добавили продукт в кошницата или тези, които са се регистрирали в сайта ви.

След като направите всичко това е необходимо Facebook да отбележи Pixel’a като активен.

Ето така изглежда страницата на един инсталиран и добре работещ Pixel. Тук е информацията за броя на хората, достигнали до различните събития, url’и, домейни и устройствата, които използват.

Оттук може да създадете и първата си аудитория, използваща информация от Pixel’a.

[ Искаш ли коректно инсталиран Фейсбук Пиксел? Изпрати запитване за Безплатна Консултация ]

Имате възможност да създадете аудитория, която обхваща всички хора, посетили сайта ви последните до 180 дни. Помнете: Pixel’a пази събраната информация 180 дни!

Другите възможности са да обхванете хората, посетили определена страница.

Може да използвате тази опция, за да включите хората, които вече са направили покупка от сайта ви. Те вече са ваши клиенти и със сигурност искате да може да насочите рекламите на новите си продукти към тях.

Използвайте страницата, на която ви отвежда вашата система, след подаване данните на поръчката. Тези страници се наричат Success pages и често съдържат думите success или succeed в адресите си.

Като за начало смятам, че тази информация ви е достатъчна. Инсталирайте Pixel’a и следете академията ни. В някоя от следващите статии ще разкажа повече за възможностите на Pixel’a и различните аудитории, които може да създадете чрез него.

Коментарите са забранени временно, поради злонамерени действия.