Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

5 Нови Facebook промени, които забелязах тази седмица

Facebook
Twitter
LinkedIn

За поддръжката в “свежо” състояние Facebook не спира да тества подобрения, които понякога са доста мащабни – например Facebook Stories – и др..

В тези редове ще ви разкажа за няколко промени, които забелязах тази седмица, но със сигурност за в бъдеще ще бъдат неизменна част от социалната мрежа.

Ето петте най-интересни промени, които се откроиха през последните седем дни.

  1. Messenger бутони за публикациите

Не е тайна, че Facebook иска повече хора да взаимодействат и използват Messenger. Независимо от начина, по който гледате на това, Facebook работи в тази насока доста устремено. Насърчи връзка с Messenger – добави реклами, уведомления и други различни мерки, които спомогнаха за увеличване на трафика, който преминава през него.

Освен, че вече потребителите имат възможност да харесват, коментират и споделят с един клик, съвсем скоро ще може да отговаряме и на всяка една публикация.

Как помага това? За бизнеса това е чудесна възможност да започнат директно взаимодействие с всеки един клиент. Този вид комуникация дава възможност за използване на ботове без да се налага заплащането на реклами. Тези методи със сигурност ще успеят да генерират висока ангажираност.

  1. Насрочване за повтарящи се събития

Facebook също така улесняване планирането на повтарящи се събития. Нова опция ни дава възможност за отбелязването множество дати в процеса на създаване.

  1. Talk App

Сравнително спекулативно – Информацията сочи, че в кода на Facebook e вграден код, който предполага, че социалната мрежа разработва ново приложения за съобщения с функция за родителски контрол. Това цели да накара децата по-активно да се включат в социалната мрежа. Понастоящем е необходимо да имате навършени 13 години за да създадете Facebook профил. Новото приложение няма да изисква регистрация и се явява директен конкурент на Snapchat.

  1. Facebook Gamification

Ето още един начин, по който Зук и Ко се опитват да ви накарат да сте по-активни във Facebook. Някои потребители вече виждат нова нотификация, която ги предупреждава за активността им и нивата на реакции, които са видели.

Отново опция, която е конкурентна на функция от SnapchatSnapstreak. Промяната цели да накара хората да споделят по-често.

  1. Бутон “Hello”

Някои потребители вече го виждат, както на мобилни така и настолни у-ва. Чрез него изпращате бързо “Здравей” на хората, които го получават като известие. Вече имаме опит в използването на подобни опции, като вече наличната Wave в Messenger. По същество и двете са нова версия на Poke(тези, които имат Facebook отдавна си спомнят), безпричинен начин да дадеш на някого да знае, че се сещаш за него, без да трябва да изразяваш някаква мисъл.

Разкажи в коментар, ти забеляза ли някакви нови промени напоследък?