Абонирайте се за бюлетина ни.
Само така първи ще получите информация за ново съдържание, услуги и ексклузивни промоции.

Facebook Bidding методите имат огромен ефект

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ако искате да победите конкурентите си чрез реклами във Facebook, ще трябва да овладеете изкуството на лъскавата реклама, добрия копирайтинг и bidding методи. Трябва също да използвате всички варианти за ориентация и така да привличате клиентите си. Също така, трябва да можете да владеете добра оптимизация на рекламите.

Какъв е смисълът от голяма аудитория и внимателно подбрана реклама, ако след това резултатите са незадоволителни. Чрез рекламата вие можете да се развивате и да постигнете много, но може да се случи и другото – да платите твърде много за кампанията си и да получите минимален резултат.

В тази статия ще получите цялата информация за Фейсбук стратегиите за bidding методи. С помощта на информацията, вие ще можете да актуализирате познанията си и да постигнете най-добрите резултати.

Ако не успеете да изберете правилната стратегия, може да се случат две неща.

  1. Ще плащате твърде много, за да постигнете резултати от рекламата.
  2. Вашите реклами никога няма да могат да бъдат доставени, поради ниските предложени цени.

В тази статия ще разберете, как може да изберете измежду различните bidding методи.

Bidding методи? Дали това е търг?

Да! Това е първото нещо, което трябва да разберете, ако искате да успеете с Фейсбук. Когато създавате нова реклама, вие се присъединявате към една огромна световна схема.

Вие ще се конкурирате с хиляди рекламодатели, които се опитват да купят това, което се продава във Фейсбук: Недвижими имоти, Новини, Съобщения, Мрежа от мобилни приложения, които показват рекламите на потребителите.

Докато Фейсбук се опитва да задоволи исканията на всеки един рекламодател, дори и с 1,79 милиона месечни потребители, пространството на рекламата е ограничено. Понякога Фейсбук няма да бъде в състояние да изпълни всички искания. Когато това се случи, най-ценните кандидати, ще получат най-много импресии.

Все пак има три фактора, които допринасят за показването на рекламата: офертата, мястото и прогнозите за действие. Така че, не всяка скъпа реклама печели винаги.

Например, ако приемем, че Фейсбук има само 3 места за реклама, а рекламодателите са 4.

Рекламодателят А наддава $ 0,3

Рекламодателят B наддава $ 0,5

Рекламодателят C наддава $ 0,5

Рекламодателят D наддава $ 10

В този случай рекламодател А ще бъде изхвърлен и ще получи близки до 0 импресии. Рекламодателите B и C ще получат добра цена между $ 0,31 и $ 0,5. Рекламодателят D-вероятно ще получи повече импресии на цена над тази на B & C – около $ 0,35 и $ 0,6, но няма начин той да плати $ 10!

Има две важни неща тук:

Ако се опитате да наддавате твърде ниска цена, кампанията ви няма може да получи представянето, което заслужава и вие няма да постигнете целите си. Не забравяйте, че винаги получавате това, което плащате.

Не се притеснявайте да наддавате с висока сума. Вие ще заплащате възможно най-ниска сума в зависимост от това, каква е сумата, която е предложил участника с най-висока цена след вас.

Facebook Ads Bidding методи, Стратегии

Само преди няколко години, животът на рекламодател беше прост и ясен. Можеха да наддават само за рекламите си от кликвания или импресии. С невероятното бързо развитие на рекламната платформа на Facebook, обаче, модерни рекламодатели трябва да се справят с много стратегии за офериране: CPC, CPM, реализации Daily Unique Reach, Post Engagement т.н.

Сигурно се чудите какво означават тези сложни думи? Нека да минем през всяка една и да се опитате да разберете как се работи с тях.

Bidding методи за CPM

СPM (Cost Per Impression) е от bidding методи на количеството, който е максималната сума, която искате да платите, за се доставят 1000 рекламни импресии на членовете на вашата целева аудитория. CPM е методът на най-непредсказуем измежду всички bidding методи и можете да похарчите много пари, а почти да не получите резултати. Ако искате да постигнете конкретни резултати свързани с популизирането на даден бранд, то CPM може да бъдат подходящ bidding метод.

CPC Bidding метод

Най-използваният измежду всички bidding методи е CPC (Cost Per Click) ви позволява да наддавате за кликвания. Това означава, че вие ​​ще плащате само когато потребителят кликне върху рекламите ви. Звучи страхотно, нали?

Когато наддавате за CPC, имайте предвид едно нещо: Facebook, иска да максимизира печалбите си. Ако рекламата ви осъществява ниска ангажираност и никой не кликне върху нея, Facebook ще спре да я показва. В края на краищата, по-изгодно е за тях да показват реклама за $ 0,1, която получава 1000 клика, а не реклама за $ 5, която получава само 5 клика.

От ключово значение за ефективното CPC е това: Колко висок е вашият CTR (процент на клик) и оценката ви за качество. В крайна сметка, по-висока честота на кликвания, означава повече пари за Фейсбук.

Наддаване на реализации

Когато наддавате за реализации, Facebook ще направи всичко възможно, за да достави на рекламите към членовете на целевата аудитория, които има най-голям шанс да направят реализация.

Видът на реализации зависи от вашата цел. Когато целта на рекламната Ви кампания е да получите повече потенциални клиенти, преобразуването ще бъде за получаване на нова по-предна позиция.

Наддаването на реализации най-вероятно ще ви донесе най-добри резултати на кампанията, като Facebook ще достави рекламите си към хората, които са най-заинтересовани от вашата оферта.

Ако наддавате за реализации и поставите ръчно офертата, можете да кажете на Facebook колко сте готови да платите за реализация (изтегляне на приложение). Когато наддавате за реализации, които се случват на външен сайт, уверете се, че имате инсталиран Facebook Pixel. В противен случай, Facebook няма да бъде в състояние да събере резултатите от оптимизацията.

Фейсбук никога не спи

Ние виждаме как се правят различни промени месец след месец. Всички полезни новини свързани с темата, ще намерите в следващите редове.

Най-голямата промяна в тактиката на Facebook наддаването е тази: Когато се оптимизира показването на реклами за реализации и изберете ръчния метод за наддаване, можете да избирате между максимална и средни оферти.

Ако изберете средна оферта, Вие казвате на Facebook, коя е средната сума, която ще платите за това. Facebook ще направи всичко възможно, за да постигне най-много резултати по време на кампанията в рамките на бюджета ви и офертите.

Когато настройвате средна стойност на офертата, Facebook ще използва темпо. Pacing помага да се избегне използването на целия бюджет в началото на деня, с възможност за пропускане на реализации и по-ниски разходи в другата половина на деня.

С опцията за темпо ще получите реализации, които са с много по-ниски от средната стойност на офертата, но също така може да постигне и по-скъпи реализации. В резултат на това вие ще получите повече реализации спрямо вашата средна цена.

Кога да използвате максималната оферта: Ако целта ви е да се максимизира печалбата спрямо рекламният бюджет, то тогава използвайте този метод.

Кога да използвате средната оферта: Ако целта ви е да се увеличи доставката на рекламата и да получите колкото се може повече реализации, като (дори ако те струват малко повече), поставете средна стойност на офертата.

Къде да персонализирате и да видите опциите си за офериране?

За да персонализирате и да видите опциите за офериране, отидете на раздела „Бюджет и график“. Това може да се намери в Ad Set част от създаването на Facebook кампания. Ще видите „покажи разширени опции“ отдолу, където можете да настроите допълнителни опции за офериране.

В раздела Разширени опции, ще можете да изберете какво искате да оптимизирате показването на реклами за определени ръчни оферти (ако решите да ги използвате), и да решите как какъв метод на плащане ще изберете.

Изборът ви за оптимизация

Когато правите кампания с цел оптимизация за повече кликвания, заплащате на база CPC (или Cost Per Click). Ако оптимизацията е за конвертиране, то това значи, че ще заплащаме на CPA (Cost Per Action) основа.

Сега, когато изберете какъв метод на реклама и оптимизация ви трябва, трябва също да го съобразите и с групите от хора, които най-много искат да видят рекламата Ви. Ако, например, можете да направите оптимизиране за реализации, Facebook ще покаже вашата реклама на потребителите, които са най-вероятно заинтересовани от продуктите ви. Ако решите да се оптимизирате за Post Engagement, Facebook ще достави рекламите с към хората, които са коментирали, харесали или споделили.

Почти всички рекламни видове позволят да се оптимизират за:

Реализации – оптимизиране на вашите рекламни кампании за Реализации с тактика за препоръчване. Чрез използването на този метод, Facebook ще достави рекламите към хората, които е най-вероятно да взаимодействат, така че вие ​​ще получите най-много резултати при най-ниски разходи.

Bidding методи за Link кликвания

Facebook ще се съсредоточи върху това потребителите да кликнат върху рекламата. Ако се опитвате да получите повече трафик към целевата си страница, или да популизирате вашата Facebook страница, CPC може да бъде добър вариант.

Bidding методи за импресии

Тази опция се фокусира върху показването на рекламите ви на повече хора. Това е чудесно за бизнеса, който иска да напомни за себе си на аудиторията.За разлика от метода наддаване за реализации – Facebook няма да оптимизира рекламите ви, да бъдат доставени на най-ангажираната аудитория. Рекламите ще се доставят на аудиторията толкова пъти, колко е възможно.

Bidding методи за Daily Unique Reach

Изборът на метода за наддаване Daily Unique Reach позволява на Facebook да се доставят реклами на хората само веднъж на ден. Това може да е добра идея, когато са насочени към малка аудитория ремаркетинг или всеки път, когато искате да се уверите, че вашата реклама достига до всички членове на аудиторията. Ако се притеснявате за висока – рекламна честота , наддаването с Daily Unique Reach може да бъде добро решение.

Post Engagement

При избора на оптимизацията Post Engagement, Facebook ще достави рекламите ви към хората, които са най-вероятно да ги харесат или коментират (ангажират) с рекламите Ви. Това би могло да бъде добър вариант за вашите блог статии.

Brand Awareness

Facebook ще даде приоритет на показването на рекламите ви на тези, които ще обръщат най-голямо внимание на тях. Подходящи са за рекламни кампании, които имат за цел да впечатлят аудиторията и я запознаят с даден продукт или марка.

Дали оптимизацията си струва?

Оптимизацията може да се отрази на разходите ви, дори и ако това не е очевидно веднага, тъй като това е трудно да се проследи с точност. Една реклама може да бъде успешна и с малко разходи.

Ето защо, членовете на аудиторията, която вижда рекламите ви ще бъдат различни въз основа на това, което се оптимизира. Някои членове на аудиторията може да не са толкова заинтересовани, колкото други, но със сигурност някой винаги ще кликне върху рекламата. Това може да се отрази на целите и значимостта на рекламата ви.

Какво може да се каже за CPC, CPM, и CPA?

В Facebook рекламата, опциите за офериране зависят от целта на кампанията. Например, ако целта на кампанията е настроена на осведоменост за марката, няма да бъде в състояние да наддава за реализации (тъй като няма конверсия).

Ето списък на целите на кампанията и техните възможности за наддаване:

Реализации, които ви позволяват да се свързват с други такива – Link кликвания и импресии

Трафик, който ви дава възможност да наддавате за кликвания върху връзка (CPC) и импресии

Инсталиране на приложения, които ви позволяват да наддавате за инсталирания на приложение, импресии и кликвания върху връзка.

Фактори, които влияят.

Е, как да се уверите, че сте „спечелили“ оферта, като Facebook предлага? Има няколко фактора, които трябва да имате предвид и от които зависи дали рекламата ви ще се показва или не.

Те включват:

Вашата оферта. Facebook наддава търг и тук трябва да можете да платите повече, ако искате и да спечелите повече.

Така офертата ви ще бъде достатъчно висока, за да спечели в системата за наддаване.

Не забравяйте да не задавайте твърде високи оферти, тъй като резултатите биха били непредсказуеми. По този начин, може да имате отрицателен ROI на кампанията и да загубите пари.

Оценка за качество.

Оценката има пряко и много ценно значение. Ако имате по-висока оценка, Facebook е вероятно да даде приоритет на рекламата ви и да намали разходите.

„Прогнозните цени за действие.“ Facebook определя вашите „прогнозни цени за действие“ от редица различни фактори.

Заключение:

Основната идея на рекламния търг на Facebook е останал същият с течение на времето: Вие влагате средства в това да ангажирате аудиотрията и да я задържите. Различни фактори оказват влияние върху това и ако ги усвоите, ще постигнете много резултати.

Разкажи ни в коментар, как създаваш своите рекламни кампании?